Bentall ameliyatı ile hayata geri döndü

Süleyman Demirel Üniversitesine bağlı Isparta Şevket Demirel Kalp Merkezinde, yüksek tansiyon nedeniyle aortu yırtılan 47 yaşındaki Erkan Kuralay, merkezde ilk kez gerçekleştirilen ''Bentall ameliyatı'' ile hayata döndürüldü. Çakacı, "Doktorları sayesinde bugün nefes alabildim" dedi.

Yayınlanma: 20.08.2008 - 12:04
Abone Ol google-news

Süleyman Demirel Üniversitesine bağlı Isparta Şevket Demirel Kalp Merkezinde, yüksek tansiyon nedeniyle aortu yırtılan 47 yaşındaki Ergün Çakacı hasta, merkezde ilk kez gerçekleştirilen ''Bentall ameliyatı'' ile hayata döndürüldü.

47 yaşındaki Çakacı, 15 Ağustos gecesi, yüksek tansiyon ve aort yırtılması teşhisiyle Şevket Demirel Kalp Merkezinde tedavi altına alındı.

Kalp Merkezi Cerrahı Prof. Dr. Erkan Kuralay ile Yrd. Doç. Dr. Oktay Peker'in yönetimindeki 7 kişilik ekip tarafından 4 saat süren ameliyata alınan hastanın sağlığına kavuşturulduğu bildirildi.

Prof. Dr. Kuralay,  yaptığı açıklamada, Çakacı'nın 15 Ağustos 2008 Cuma günü saat 02.00'de hipertansiyon sonucu aort patlaması nedeniyle acile getirildiğini söyledi. Kanaması da olan hastayı zaman geçirmeden ameliyathaneye aldıklarını belirten Prof. Dr. Kuralay, şu bilgileri verdi: ''Hastanın tansiyonu 7 seviyesine kadar düşmüştü. Vücut ısısını 19 dereceye kadar düşürdük. Bu ısıda bir insan en fazla 40 dakika yaşar. Kalp ve akciğer makinesiyle gerçekleştirilen bu işlemi bu ısıda 7 dakikada tamamladık ve diğer işlemlere başladık. Koroner damarlarını değiştirdik daha sonra kalbine 8 santimetre uzunluğunda greft yerleştirdik. Hastamız bugün taburcu olacak hale geldi. Kalp Merkezi olarak böylesine riskli bir ameliyattan alnımızın akıyla çıktığımız için mutluyuz''

Bu tür vakalarda 10 dakikalık bir gecikmenin bile ölüm nedeni olabileceğini belirten Kuralay, ''Isparta'da aort yırtılması sonucu, yani kanamalı şekilde ilk kez böyle bir ameliyat gerçekleştiriliyor'' diye konuştu.

Çakacı da Şevket Demirel Kalp Merkezi doktorları sayesinde bugün nefes alabildiğini söyledi. Çakacı, ''Bir anda fenalaştım. Sonrasını hatırlamıyorum. Şuurum kapanmaya başlamıştı. Gözümü açtığımda hayatta olduğuma çok sevindim'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler