Türkiye-Karayipler topluluğu toplantısı yarın başlıyor

Türkiye-Karayipler Topluluğu (CARICOM) Yüksek Düzeyli Toplantısı, 22-23 Ağustos günlerinde İstanbul'da yapılacak. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, toplantıya Karayipler Topluluğu üyesi 11 ülkenin BM nezdindeki daimi temsilcileriyle dışişleri bakanlıklarından müsteşar ve diğer düzeyde yetkililer, ayrıca CARICOM Sekretaryası genel sekreter yardımcısı katılacak.

Yayınlanma: 21.08.2008 - 09:54
Abone Ol google-news

Türkiye-Karayipler Topluluğu (CARICOM) Yüksek Düzeyli Toplantısı yarın İstanbul'da başlıyor.
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, toplantının açılış oturumuna katılarak bir konuşma yapacak ve ikili görüşmelerde bulunacak.

Türkiye-CARICOM ülkeleri ikili ve çok taraflı işbirliği olanaklarının ele alınacağı toplantıda, CARICOM ülkeleri temsilcilerine Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafından Türkiye'nin sosyal ve ekonomik kalkınma politikalarıyla kalkınma yardımları konularında brifing verilecek.
Toplantıda Dış Ticaret Müsteşarlığı, DEİK, Türk Müteahhitler Birliği ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği tarafından Türk ekonomisi ve iş dünyasının ticaret ve yatırım gücünü yansıtan sunuşlar yapılacak.

Turizm ve müteahhitlik gibi alanlarda işbirliği olanakları hakkında görüş alışverişinde bulunulacak olan toplantıda, konuk heyetlere Dışişleri Bakanlığı'nca Türkiye'nin dış politikası hakkında da brifing verilecek.

Bakanlık açıklamasında, Türkiye'nin çok yönlü dış politikası çerçevesindeki açılım alanlarından birini Latin Amerika ve Karayipler bölgesinin teşkil ettiği belirtildi.

Açıklamada, Latin Amerika ve Karayipler bölgesine yönelik Eylem Planı doğrultusunda, Türkiye'nin bölge ülkeleriyle siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerini ikili düzeyde geliştirirken, diğer yandan bölgedeki çok taraflı örgütler nezdinde mevcudiyetini artırmak için gerekli çalışmaları yürüttüğü kaydedildi.

Latin Amerika ve Karayipler Eylem Planı doğrultusunda, Karayiplerin siyasi ve ekonomik entegrasyonu açısından önemli rol oynayan bölgesel örgüt CARICOM ile Türkiye arasında Danışma ve İşbirliği Çerçeve Anlaşmasının imzalanmasının öngörüldüğü bildirilen açıklamada, anlaşmanın imzalanmasının Türkiye ile CARICOM arasındaki işbirliği ve diyaloğun kurumsal bir çerçevede sürdürülmesine imkan tanıyacağı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler