Askeri akademide 11 domuz gribi

Domuz gribi virüsü hızla yayılmaya devam ediyor... Kanada, Avustralya ve İtalya'da vaka sayıları artarken İspanya'da bir askeri akedemideki 600 askerin karantinada tutulduğu bildirildi. Askeri akademideki askerlerden 11'inde domuz gribi virüsü H1N1 tespit edildiğini açıkladı.

Yayınlanma: 22.05.2009 - 06:28
Abone Ol google-news

İspanya'nın başkenti Madrid'in Hoyo de Manzanares ilçesindeki Askeri Akademi'de domuz gribi virüsü H1N1 taşıdığı şüphesiyle hastaneye kaldırılanların sayısı 12'ye çıkarken, akademideki 600 askerin karantinada tutulduğu bildirildi.

İspanya Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Maria Teresa Fernandez de la Vega, Madrid'in Hoyo de Manzanares askeri akademisindeki askerlerden 11'inde domuz gribi virüsü H1N1 tespit edildiğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı de la Vega, basın toplantısında, yapılan analizlerle 11 askerin H1N1 virüsü taşıdığının belirlendiğini söyledi. Askerlerin virüsten hafif etkilendiğini, 9'unun hastanede tutulduğunu bildiren de la Vega, ayrıca 57 kişinin virüs bulaşması olasılığı nedeniyle gözetim altında tutulduğunu kaydetti.

 

Kanada'da vaka sayısı 719

Kanada Halk Sağlığı Müdürü David Buttler-Jones'la birlikte basın toplantısı düzenleyen Kanada Sağlık Bakanı Leona Aglukkaq, "tüm eyalet ve bölgelerdeki arkadaşlarımızla gelişmeleri yakından izliyoruz. Şu an ülke genelindeki tüm vakalar orta dereceli ve tamamen kontrol altında. 719 hastadan sadece 13'ü hastanede tedavi görüyor. Sahip olduğumuz bilgi akışı ve gözlemlerle virüsün her halini ve aşamasını kontrol ediyoruz. Bu bize, salgını en iyi derecede yönetme imkanı veriyor" dedi.

Jones da, vakaların büyük bölümünün normal mevsim gribi belirtileriyle aynı olduğunu belirterek, "ancak bu durum bizi rehavete itmiyor. Virüsün değişime uğrama ihtimaline karşı tetkiklerin yapıldığı laboratuvarlardaki ekiplerimiz titiz çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

 

Avustralya'da 11 vaka

Avustralya'lı yetkililer, hastalardan 2'sinin ülke dışına çıkmadan virüsü kaptığının belirlenmesi üzerine, hastalığa nasıl yakalandıklarının araştırıldığını belirtirken, bugün 4 yeni vakanın doğrulanmasıyla ülkedeki vaka sayısının 11 olduğunu belirtti.

Hastalığa yakalananlar arasında 10 yaşındaki bir kız çocuğunun da bulunduğu belirtilirken, Sağlık Bakanı Nicola Roxon, ''alarma geçmek için hiçbir gerekçe yok ancak durumu ciddiye almalıyız'' açıklamasında bulundu.

 

İtalya'da iki lise tatil

İtalya'da tespit edilen son 4 domuz gribi vakası nedeniyle iki lise tatil edildi.
Roma'da dört öğrencinin domuz gribine yakalandığının saptanmasının ardından, iki lisede birer hafta öğrenime ara verilmesi kararlaştırıldı. Son gelişmeyle birlikte, İtalya'da görülen domuz gribi vakalarının sayısı 14'e ulaştı.

Başkent Roma'da 2. Vittorio Emanuele Lisesi ile Dante Alighieri Lisesi'nde öğrenime bir hafta süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı. Karar, bu liselerde okuyan dört öğrencinin, New York'a yaptıkları okul gezisi sırasında Influenza A/H1N1 virüsünü kaptıklarının saptanması üzerine alındı.

İtalya Sağlık Bakanı Yardımcısı Ferruccio Fazio, 19 Mayısta New York'tan dönmelerinin akabinde yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran dört öğrencide domuz gribi virüsü saptandığını açıkladı.

Salgına karşı ihtiyati önlem olarak iki lisenin birer hafta tatil edildiğini belirten Fazio, New York gezisine katılmış olan diğer 400 öğrencinin de bu süreç içinde sağlık kontrolünden geçirileceğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler