Yardım kuruluşlarının Ramazan hazırlığı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, Türk Kızılayı ve diğer yardım kuruluşları hazırlıklarını tamamladı. Türk Kızılayı, ülke genelindeki 680 şubesi ile Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi 50 bin aileye gıda yardımı yapacak.

Yayınlanma: 22.08.2008 - 08:45
Abone Ol google-news

İhtiyaç sahibi kişilere yardımların arttığı Ramazan ayında, Türk Kızılayı ve diğer yardım kuruluşları, daha çok aileye ulaşmak için seferber oluyor.

Türk Kızılayı

Türkiye genelindeki 680 şubesi ile ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi 50 bin aileye gıda yardımı dağıtacak, ihtiyaç sahiplerinin evlerine iftar ve sahur yemekleri ulaştıracak, dar gelirli ailelerle hayırseverler arasında köprü kuracak. Yardımda bulunmak isteyenler, Türk Kızılayı'nın "www.kizilay.org.tr" internet adresi üzerinden 40 YTL bağışta bulunarak, 4 kişilik bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak ramazan kolileri için destekte bulunabilecek. Zekatlarını Türk Kızılayı aracılığıyla vermek isteyenler bankalardaki ''2868'' numaralı hesaplara para yatırabilecek. Türk Kızılayı, zekatları, daha önce belirlediği dar gelirli vatandaşlara ulaştıracak.

Kimse Yok mu Derneği

Geçen yıl 1 milyon 800 bin kişiye iftar yemeği veren ve kumanya dağıtan Kimse Yok Mu Derneği de bu yıl yurt içinde ve yurt dışında 3 milyon kişiye iftar verecek.
Türkiye'de 28 ilde temsilciliği bulunan dernek, yurt içi ve yurt dışında kuracağı iftar çadırlarında çalışanları ve gönüllüleri ile yemek dağıtacak. Bayramlık kıyafet yardımı yapacak dernek, İstanbul'da iftar vakitlerinde trafiğin tıkandığı bölgelerde 'iftariyelik' verecek.

İHH İnsani Yardım Vakfı

''Ramazan'da bize iyilik yaraşır'' sloganıyla Türkiye'de 65 ilde dünyada 65 ülkede yardım faaliyetlerinde bulunacak.
Vakıf, gezici aş evleri ile 18 ilde binlerce kişi iftar yemeği verecek, 21 ilde yetimlere bayramlık elbise dağıtacak, yoksul öğrenciler için kırtasiye malzemesi temin edecek, İstanbul'da iftar vaktinde trafiğin tıkandığı bölgelerde 'iftariyelik' dağıtacak. Vatandaşlar, vakfa bağışlayacakları 60 YTL ile yoksul ailelere vakıf aracılığıyla kumanya yardımı ulaştırabilecek.

Deniz Feneri Derneği

''Bir Kumanya da Sen Bağışla'' Projesi kapsamında çalışmalarını yürüten Deniz Feneri Derneği, on binlerce aileye, hazırlanan gıda kolilerini ulaştırmaya hedefliyor. Dernek, Ramazanda yoksul ailelere gıda yardımı ulaştırmak isteyen vatandaşların da bağışlarını bekliyor.
İftar saati, aşevlerinde ve çadırlarda yoksullara kapısını açacak olan dernek ''Gelemeyene Gidiyoruz'' sloganıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum ve Bursa'da yüz binin üzerinde kişiye sıcak yemekle iftar yaptırmayı hedefliyor.
Deniz Feneri Derneği, 30 bin çocuk için, içinde çikolata, bisküvi, kraker, gofret, kek, meyve suyu, şeker ve süt ile kitapların bulunduğu çocuk kolisi hazırladı.
Dernek özellikle büyükşehirlerde, iftar saatinde yolda kalan vatandaşlar için iftariyelikler dağıtacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler