"500 bin askeri niye besliyorum?"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AKP'nin Suriye sınırındaki mayınlı arazinin temizlenmesi işini bir İsrail firmasına vermek için yasa çıkarmaya çalıştığını belirterek, ''Şayet benim askerim bu mayınları temizleyemeyecekse ben 500 bin askeri niye besliyorum'' dedi.

Yayınlanma: 24.05.2009 - 14:32
Abone Ol google-news

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve MHP Konya İl Başkanı Ali Yücel ile birlikte Konya'nın Seydişehir ilçesine bağlı Çuvaş beldesine giderek belde Belediye Başkanı Mehmet Özer'i makamında ziyaret etti.

Yeni dönemde belediye başkanlığına seçilen Mehmet Özer'i kutlayan Bal, halkın beklentisinin mutlaka daha iyiye daha güzele ulaşmak olduğunu söyledi.

Seçimden hemen sonra hükümet tarafından gönderilen ödeneklerin kesintiye uğradığını savunan Bal, özellikle MHP'nin kazandığı belediye başkanlıklarına farklı uygulamalar yapıldığını ileri sürdü.

Bal ve beraberindekiler, daha sonra ilçe merkezindeki Kuğulu Piknik alanına geçerek Seydişehir Ülkü Ocakları Başkanlığı'nca düzenlenen 15. Geleneksel Pilav ve Aşure Günü'ne katıldı.

Burada halka hitap eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, Kurtuluş Savaşı mücadelesinin, ekonomik yönden de kurtuluşun bir savaşı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
''Ne yazık ki AKP Hükümeti zamanında milli mücadele yaptığımız saflara geri döndük. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın futbol aşkı yüzünden Ermeni sınır kapısının açılma aşamasına gelindi. Ermeni sınır kapısı, Ermeniler Karabağı işgal ettiği için kapatılmıştır. Öte yandan, Suriye sınırındaki 530 kilometrelik mayınlı arazinin mayınlardan temizlenmesi için mecliste görüşmeler devam ediyor. AKP mayınlı arazinin temizlenmesi işini bir İsrail firmasına vermek için yasa çıkarmaya çalışıyor. Şayet benim askerim Suriye sınırındaki mayınları temizleyemeyecekse ben 500 bin askeri niye besliyorum. Askere mayınlı araziyi temizlemek için para vermeyen AKP Hükümeti bir yandan da askeri suçluyor.''

Türkiye'de bir yıl içinde 1 milyon 100 bin kişinin işsiz kaldığını ifade eden Bal, kriz için alınan önlemlerin tamamının da yabancı firmaların adeta ekmeğine yağ sürdüğünü söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler