İzmir'deki patlayıcı 'plastik' çıktı

İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele İstihbarat Bomba İmha, Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme şubelerine bağlı ekiplerin, olay yerinde yaptıkları incelemeler sonunda, patlayıcı türünün "Plastik" olduğu kesinleşti.

Yayınlanma: 22.08.2008 - 12:08
Abone Ol google-news

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele İstihbarat Bomba İmha, Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme şubelerine bağlı ekiplerin, olay yerinde yaptıkları incelemeler sonunda, patlayıcı türünün "Plastik" olduğu kesinleşti.

Yetkililer, otomobilin enkazının ve yayıldığı 100 metre çapındaki alanda bulunan parçalarının titizlikle ve tek tek toplandığını belirtti.

Cep telefonu parçaları bulundu

Olay yerinde yapılan incelemede, patlamanın meydana geldiği otomobilin enkazı arasında cep telefonuna ait batarya ile parçaların da bulunduğu kaydedildi.

İncelemeyi yapan uzman ekiplerinin, bulunan malzemelere dayanarak "Bomba düzeneğinde cep telefonunun kullanıldığı" ihtimali üzerinde durdukları bildirildi.

Öte yandan, saldırının faillerinin yakalanması için de çalışma başlatan ekipler, içerisinde bomba düzeneği bulunan otomobilin, olay yerine sabaha karşı bırakıldığı bilgisine ulaştı.

Polisin ifadelerine başvurduğu görgü tanıklarından birinin, otomobilin saat 03.00 civarında olay yerine park edildiğini ve içinden inen bir kişinin bölgeden uzaklaştığını söyleyerek, eşkal bildirdiği öğrenildi.

'Türk devleti ayakta kalmaya devam edecek'

Bu arada patlamayla ilgili açıklama yapan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Terör örgütü, 'ben varım, yıkılmadım, ayaktayım' demek istiyor olabilir. Ama herkes bilmeli ki Türkiye'yi de kimse yıkamaz. Türk devleti ayakta kalmaya devam edecektir'' dedi.

Zeki Sezer, saldırıda yaralananlara acil şifa dilediğini belirterek, şunları kaydetti:
''Saldırı nedeniyle mağdur olan esnaf ve mahalle halkı var. Onların mağduriyetlerinin derhal giderilmesi gerekiyor. Evler oturulamaz durumda. Yaşamak için gerekli yere ihtiyaç var. Derhal bu zararların karşılanacağı şekilde hareket etmek gerekiyor. Bugün gördüm ki sabahtan bu yana hiçbir kamu görevlisi buraya gelmemiş. Dün yapılan tespitlerin gereğinin derhal yapılması için çalışıldığından bugün buraya gelemediklerini düşünüyorum. Bu çalışmanın sonucunu hemen bu akşamdan itibaren görmek istiyorum. Yetkililerle de bu konuyu görüşmeye çalışacağım.''
Sezer, daha sonra, Bozyaka'daki Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçerek, burada tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler