''Travesti ve transseksüel cinayetlerini durduralım''

Taksim Tramvay Durağı önünde toplanan ''Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Travesti, Transseksüel (LGBTT) Hakları Platformu'' üyeleri, Ankara'da bir ''transseksüelin'' bıçaklanarak öldürülmesini protesto etti. Grup üyeleri "Travesti ve transseksüel cinayetlerini durduralım'' yazılı pankart açtı.

Yayınlanma: 26.05.2009 - 12:35
Abone Ol google-news

''Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Travesti, Transseksüel (LGBTT) Hakları Platformu'' üyeleri, Ankara'da bir ''transseksüelin'' bıçaklanarak öldürülmesini protesto etti.

Taksim Tramvay Durağı önünde toplanan platform üyeleri, ''Travesti ve transseksüel cinayetlerini durduralım'' yazılı pankart açtı ve işlenen cinayeti kınamak amacıyla da üzerinde ''Nefret'' yazılı kartondan yapılmış maket bıçakla Galatasaray Lisesi'ne yürümek istedi.

Geniş güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri, barikat oluşturarak, grubun pankartları indirmesi halinde yürüyüşe izin vereceğini belirtti.

Bunun üzerine pankartları indiren grup, bir süre İstiklal Caddesi üzerinde yürüdü. Grup adına yapılan açıklamada, Ankara'da 22 Mayıs'ta, bir ''transseksüelin'' daha hayatını kaybettiği ifade edildi.

Türkiye'de son 3 yılda ''cinsel yönelim'' ve ''cinsiyet kimliği'' nedeniyle 29 ''eşcinsel'' ve ''transseksüelin'' öldürüldüğü öne sürülen açıklamada, katillerin ya bulunamadığı ya da ceza indiriminden yararlandığı iddia edildi.

Protestocu grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler