"Başbakan Türkiye'den kimlerin kovulduğunu açıklamalı"

DP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Farklı etnik kimlikte olanlar ülkemizden kovuldu. Bu, aslında faşizan bir yaklaşımın neticesiydi" sözlerine tepki gösterirken, "Hangi azınlıklar, kimler tarafından, hangi metotlarla Türkiye'den kovuldu? Başbakan bunu, olay adı vererek, net bir şekilde açıklamak zorundadır" dedi.

Yayınlanma: 27.05.2009 - 10:20
Abone Ol google-news

DP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, yaptığı açıklamada, Başbakan'ın Türkiye'den farklı etnik kimlikte olanların kovulduğunu, bunun "faşistlik" olduğunu ileri sürdüğünü anımsattı. Çıray, şöyle dedi:
"Acaba Sayın Başbakan, bu açıklamasıyla kimleri ve hangi olayları kastediyor? Şayet kastettiği olay Türkiye Cumhuriyeti'nin temel kuruluş dokümanlarından Lozan Antlaşması'na dayanarak yapılan 'mübadele' ise, bu, Türkiye'nin temel sözleşmelerinden birinin ruhunu anlayamamak, onun Türk Milleti için nasıl barış ve huzur dolu geleceği hazırladığını inkar etmek demektir. Sayın Başbakan, dilinin altındakini açıkça söylemezse, uzunca bir süreden beri Türklerin tarihini belli maksatlarla yeniden kurgulamak isteyenlere yeni bir fırsat vermiş olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, eğer Mübadeleyi kastetmiyorsa, derhal hangi azınlıkların, kimler tarafından, hangi metotlarla ve ne zaman Türkiye'den kovulduğunu açıklamak zorundadır. Bu, kendisinin sadece politik değil, ahlaki görev ve sorumluluğudur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler