Bursa yangını Meclis gündeminde

CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Yangından sonraki ilk incelemeniz sonrası yaptığınız basın toplantısında 'hayatını kaybeden iki hastanın beyin ölümü bekleniyordu' açıklamanızın 'Hipokrat yemini' eden bir hekim olarak talihsizlik olduğunu düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Yayınlanma: 27.05.2009 - 15:25
Abone Ol google-news

CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan yangını Meclis gündemine taşıdı. Özer, "Yangından sonraki ilk incelemeniz sonrası yaptığınız basın toplantısında 'hayatını kaybeden iki hastanın beyin ölümü bekleniyordu' açıklamanızın 'Hipokrat yemini' eden bir hekim olarak talihsizlik olduğunu düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Özer Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesinde çıkan yangın sonucu sekiz vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti. Özer, "Bu vahim tablo karşısında, STK temsilcileri ve uzmanların açıklamaları neticesinde yangının çok ciddi hatalar ve ihmaller zinciri neticesinde çıktığı ve yangın sonucu meydana gelen ölümlerin de yine bu hata ve ihmaller zincirine bağlı olduğu gözlemlenmektedir" dedi.

CHP'li Özer Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a şu soruları yöneltti:
"Hastanenin hangi bölümlerinde yangın algılama sistemi mevcuttur? Yangın sırasında hastanedeki yangın algılama sistemi çalışmış mıdır? Hastane ihalesinde proje değişikliği yapılmış mıdır? Kat geçişlerinde duman kesici teçhizat var mıdır? Hayatını kaybeden sekiz vatandaşın ambulansla nakil sırasında öldükleri doğru mudur? Hastanenin başhekimi Osman Naci Çelik'in Devlet Bakanı Faruk Çelik ile yakınlık derecesi nedir? Sağlıkta taşeronlaşma sisteminin ortadan kaldırılması için bir girişiminiz olacak mı? Yangından sonraki ilk incelemeniz sonrası yaptığınız basın toplantısında 'hayatını kaybeden iki hastanın beyin ölümü bekleniyordu' açıklamanızın 'Hipokrat yemini' eden bir hekim olarak talihsizlik olduğunu düşünüyor musunuz? Bu konuda kamuoyundan özür dileyecek misiniz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler