Mavi Çarşı katliamı davası

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Kadıköy'deki Mavi Çarşı'ya 8 yıl önce molotofkokteylli saldırı düzenleyerek 13 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasına yol açtıkları gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen 3 sanık ve müebbet hapse çarptırılan 1 sanık hakkındaki kararları onadı.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 12:16
Abone Ol google-news

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Kadıköy'deki Mavi Çarşı davasının temyiz incelemesini tamamladı.
Daire, 765 Sayılı eski Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125. maddesi uyarınca, ''Devletin hakimiyeti altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik eylem yapmak'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan sanıklar Engin Atabey, Abdullah Günay ve Metin Yamalak ile olayda gözcülük yaptığı gerekçesiyle müebbet hapse mahkum edilen Azime Işık hakkındaki kararları onadı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 7 Mayıs 2007'de verdiği kararda, sanıkların eylemi terör örgütü PKK'nin elebaşı Abdullah Öcalan'ın yurda getirilişini protesto etmek amacıyla yaptıklarını belirtmiş, kasıtlarının devletin hakimiyeti altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak amacını taşıdığı ve bu hususta mahkemede tam bir vicdani kanaatin oluştuğunun göz önüne alındığını kaydetmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler