"Ada'da Sandal Sefası"

Türk resim sanatının duayenlerinden İbrahim Çallı ve Hikmet Onat'ın başyapıt çalışmaları Antik A.Ş'nin düzenleyeceği bir müzayede ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak. İbrahim Çallı'nınkonulu başyapıt çalışması ile Hasan Rıza'nın ilk kez satışa çıkacak eserleri müzayedenin merakla beklenen parçaları arasında yer alıyor.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 13:46
Abone Ol google-news

Türk resim sanatının duayenlerinden İbrahim Çallı ve eserlerine Boğaziçi'ni konu alan Hikmet Onat’ın başyapıt çalışmaları Antik A.Ş'nin düzenleyeceği bir müzayede ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İbrahim Çallı’nın başyapıt eserleri arasında gösterilen  “Ada’da Sandal Sefası” konulu  çalışması müzayedenin en önemli eserleri arasında bulunuyor. Tablonun rekor bir fiyata alıcı bulması bekleniyor.

İbrahim Çallı’nın gençlik dönemlerinde tuvale aktardığı “İstanbul’da Bir Sokak” ve “Keriman Halis” konulu portre çalışması ile natürmort çalışmaları da müzayedenin önemli eserleri arasında yer alıyor.

Hikmet Onat’ın satışa sunulacak dört adet eseri ise Boğaziçi görünümlerini içeriyor.

 

Hasan Rıza'nın başyapıtları ilk kez satışa sunulacak

Savaş konulu resimleri ile öne çıkan Hasan Rıza’nın “Viyana Kuşatması” ve “Budin’in Alınması” konulu üç adet başyapıt eseri de müzayedede ilk kez satışa sunulacak.

Feyhaman Duran, Şevket Dağ, Nazmi Ziya, Cevat Erkul, Şefik Bursalı, İbrahim Safi, Naci Kalmukoğlu çalışmaları da müzayede de yer alacak klasik tarz çalışmaları oluşturuyor.

 

Çağdaş eserler de müzayedede

Çağdaş Türk Resmi’nin yaşayan en değerli ismi Burhan Dogançay’ın “Breakthrough” serisinden soyut çalışması satışa sunulan çağdaş eserler içindeki en dikkat çekici yapıt. Eseri önemli kılan ise toplam 40 adet yapıtı içeren bu serinin en önemli üç yapıtından bir olması. Diğer iki eser İstanbul Modern ve Newyork Guggenheim Müzesi koleksiyonunda yer alıyor. Cihat Burak’ın natürmort çalışması, Erol Akyavaş’ın başyapıt çalışmaları, Nuri İyem’in başyapıt nü çalışması ile Nejad Melih Devrim, Ferruh Başağa, Nedim Günsür, Avni Arbaş, Ali Çelebi, Ömer Uluç, Komet, Mustafa Ata, Abdurrahman Öztoprak imzalı eserler de satışa sunulacak diğer çağdaş yapıtlar arasında yer alıyor.


Müzayede Haziran ayının ilk haftasında

Birbirinden değerli eserlerin yer aldığı ve Antik A.Ş'nin düzenleyeceği 257.müzayede olma özelliği taşıyan satış 7 Haziran 2009 Pazar günü Swissotel’de gerçekleştirilecek. Olgaç-Turgay Artam tarafından yönetilecek olan 257. müzayededeki eserler 29 Mayıs 2009 tarihinden itibaren Antik Palace’da görülebilir.

Müzayede ile ilgili detaylı bilgiye www.antikas.com internet sitesinden ulaşmak mümkün.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler