Berlusconi mahkumiyet kararlarını eleştirdi

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, kendisinin de sanık olarak yargılandığı davalardan çıkan mahkumiyet kararlarını sert dille eleştirmeyi sürdürdü.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 14:01
Abone Ol google-news

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, bugün L'Aquila kentinde yaptığı açıklamada, yargı mensuplarından bazılarını hükümeti yıkma heveslisi olmakla suçlayarak, "Gerçeği tersine çevirmeyi esas alan kararlar, halkın iradesini tersine çevirme, halkın oylarıyla seçilen kişiyi yerinden etme arzusunun göstergesidir. Bunun tek bir adı vardır: Darbecilik niyeti ve darbe" dedi.

Bu konuda kanaatini belirtmekten başka bir şey yapmadığını ifade eden Berlusconi, "Yargıdaki bazı durumlar hakkında ne düşündüğümü tekrar belirtmeme gerek yok. Dün darbeci pıhtılardan söz etmeme kimileri şaşırmış görünüyor. Emin olduğum bir şeyi söylemekten başka bir şey yapmıyorum" diye konuştu.

Berlusconi, bu koşullarda dokunulmazlığın son derece isabetli bir uygulama olduğunu savunarak, "Kurumsal makamlardaki kişilerin, bu kızıl cübbelilerin saldırılarından korunması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Ulusal Yargıçlar Birliği Başkanı Luca Palamara ise Berlusconi'nin sözlerine tepki göstererek, "Başbakanın yargıya her gün hakaret yağdırması kabul edilebilir şey değildir. Başbakan bu davranışıyla, kurumların ve ülkenin inanılırlığını dinamitlemektedir" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler