Osmanlı çileği tezgahta

Osmanlı çileği tezgahlardaki yerini aldı. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, fideleri meyve veren pembe rengi, aroması ve kokusuyla eşsiz özelliği sahip Osmanlı çileğinden 1,5 ton ürün elde edilmesi planlanıyor.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 09:18
Abone Ol google-news

Avrupa kökenli Arnavutköy çileğinden türetildiği bildirilen Osmanlı çileği, yöredeki kestane toprağında yerli kara çilekle etkileşimde bulunarak, özgün bir çeşit oluşturarak tadı ve aromasıyla ünlenerek talep görüyor.

Osmanlı çileğine talep artınca, üreticiyi teşvik etmek ve yetiştirilme alanlarını geliştirmeye yönelik Ereğli Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğünün destekleri ile Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği kurularak üreticilere destekler sağlanıyor.
İlçede 5 köyde 6-7 yetiştirici tarafından yılda 1,5 ton civarında üretilen Osmanlı çileğinin üretiminin artırılmasına yönelik, derneğe ait arazide yetiştirilen fidelerin talep edilen üreticilere dağıtılıyor.

Kozmetikten likör fabrikalarına kadar çok sayıda sanayi dalından çilek talebi geldiği bildirilen Ereğli'de, yeni fidelerin ekilmesiyle üretimin 4-5 kat artırılması amaçlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler