"Yeni Dubai" Antalya

The Observer gazetesi, Antalya'daki Mardan Palace'nin görkemli açılışına geniş yer verdiği magazin bölümünde Antalya'yı "Yeni Dubai" olarak nitelerken lüks otellerin sayesinde "milyonerler cenneti"ne dönüştürüldüğünü yazdı.

Yayınlanma: 31.05.2009 - 11:57
Abone Ol google-news

Antalya'daki Mardan Palace'nin görkemli açılışı, yurtdışında da çok dikkat çekti. The Observer gazetesi, "görülmemiş" açılış partisine geniş yer verdiği magazin bölümünde Antalya'yı "yeni Dubai" olarak nitelerken lüks otellerin sayesinde "milyonerler cenneti"ne dönüştürüldüğü yorumunu da yaptı.

"Antalya, yeni bir Dubai nasıl oldu?" sorusuna yanıt veren gazete, "Türkiye'nin sahilleri, ucuz paket turları ile tanınıyordu ancak son birkaç yıl yeni oteller, onu milyonerler cennetine çevirdi" dedi.

Muhteşem açılışa davet edilerek özel bir jet ile Antalya'ya getirilen 27 İngiliz gazetecisi arasında bulunan The Observer muhabiri Carole Cadwallardr'in izlenimlerinin aktarıldığı makalede açılış galası, "tarihin en müsrif otel açılış partisi" olarak nitelendirildi.

Bol bol ironik ifadelere yer verildiği yazıda açılışa davet edilen ve kişi başına 1 milyon dolar aldıkları söylenen tanınmış sanatçılardan Sharon Stone için "Sahneye çıkıyor ve dünyaya barışı getirme ve yoksullara yardım misyosundan söz ediyor" denildi.

Sharon Stone'nin, ayrıca galanın, sıradan bir parti olmadığını belirtirken "Hepimiz buraya yoksulluğu hafifletmek ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için biraraya geldik" dediği, biraz da dalga geçerek aktarıldı.


Pekin olimpiyatları açılışı gibi

The Observer, Antalya'daki olayı, bir otelin açılışından çok "Rusya oligarşinin özel bir partisi"ne benzediğini belirtirken de otelin, sahibi milyarder İsmailov için anlamına ilişkin olarak da "Chelsea futbol ekibi, Roman Abramovich için ne ise odur" dedi.

Açılış galası için otele 8.5 ton havai fişekin getirildiğine dikkat çekilirken bunun "Antalya'yı uçuracak kadar patlayıcı" içerdiği kaydedilerek "Esasen, gece sırasında bazı aralarda Antalya sanki bir El Kaide saldırısına maruz kaldığı gibi idi" türünden bir "espri" de yapıldı. Bu arada, havai fişek gösterisinin düzenlenmesi için "300 kişinin 45 gün" çalıştığına işaret edildi.

Partiye katılan Türk ve yabancı politikacılara da dikkat çeken gazete muhabiri, bir diplomata dayanarak partinin 58 milyon dolara mal olduğu iddiasına da yer verirken "Bunun doğru mu, yanlış mı, bilmiyorum; ama doğru ise, herhalde şimdiye kadar düzenlenen en pahalı parti oldu" değerlendirmesini yaptı.


Havyar tüketimi

Açılış galası sırasında tüketilen havyar miktarı da gazetenin üzerinde durduğu konulardan biri. Yemek uzmanı bir İngiliz gazetecisi, parti gecesi bin 300, ertesi gün kahvaltıda ise 700 sterlin tutarında havyar yediği tahmini de aktaran gazete, İsmailov'un oğlu Alekber'in de 110 kilogram havyarın Azerbaycan'dan özel bir jet ile Antalya'ya getirildiğini anlattığını yazdı.


"Mısır'dan 9 bin ton altın kum"

The Observer muhabiri de, Osmanlı sarayına benzettiği otel için "Çok etkileyici, her şey çok etkileyici" de derken "plaj için Mısır'dan 9 bin ton altın kum ithal edildiği"nin altını da çizdi.

Partiye davet edilen İngiliz gazetecilerinin bazı olumsuz tepkilerine de rağmen yine otel projesinin bin 500 kişi için iş yarattığını vurgulayan muhabir, Haziran'dan itibaren çift odalarda bir gece 260 Avro'ya mal olacağını, bunun da Dubai'deki Burj otelinden yarısını olduğunu belirterek "Ben bizzat, her zaman Türkiye'yi Dubai'ya tercih ederim" diye yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler