Baydemir haritaya el attı

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Sümerpark Resepsiyon Salonu’nda asılı harita üzerinde bulunan bazı ilçe ve köylerin yanına kalemle Kürtçe adların yazdı.

Yayınlanma: 31.05.2009 - 16:23
Abone Ol google-news

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği Başkanlığı’nca (GABB) hazırlanan “Doğu ve Güneydoğu’ya Farklı Bakış Rehberi” Sümerpark Resepsiyon Salonu’nda düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Etkinliğe DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, DTP’li milletvekilleri Aysel Tuğluk, Bengi Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve GABB’a üye belediyelerin başkanları ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Burada konuşan  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, dinlerin ve dillerin beşiği olan Mezopotamya’nın yerleşik yaşamın barış antlaşmalarının öncüsü ve mimarı olduğunu belirterek bu toprakların barışı yaşatacağını ve yayacağını söyledi.

Turizm potansiyelinin harekete geçirilmesinin ve farklı medeniyetler ile kültürlerin bir araya gelmesinin barışın en büyük zemini olacağını ifade eden Baydemir, “Hem yoksulluğun aşılmasında hem de kültürlerarası ve inançlararası barışa katkı sunacak bu şaheseri sizlere tanıtmaktan onur duyuyorum” dedi.

Baydemir, hazırlanan rehberin 15  kenti kapsadığını belirtirken Baydemir’in gösterdiği haritadaki kentlerin Türkçe ve Kürtçe adlarının birlikte yer alması da dikkati çekti. Baydemir ve DTP Genel Başkanı Türk, daha sonra bazı ilçelerin altlarına Kürtçe adlarını yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler