Londra her mevsim güzel

İster Heathrow, ister stansted Havalimanı üzerinden olsun, kısa süreli bir seyahat için Londra’ya ulaşmak güzel. Tiyatro, opera, müzikal gibi bir çok sanatsal etkinlikleriyle dünyanın dört bir yanından yıl boyu turist çeken Londra, içinde bulunduğumuz bahar ayı ile hareketli günlerini yaşıyor.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 10:32
Abone Ol google-news

Caddeler, restoranlar, publar, cafeler, havaların ısınıp, güneşin kendini daha fazla göstermeye başladığı günlerde insanlarla dolup taşıyor. Bu oluşan yoğunluğa rağmen düzenli Londra cadde ve sokaklarında ulaşım sorunu yaşanmıyor. Metro ağıyla örülmüş Londra’da bu hattı kullanacak olanlara iyi bir ulaşım seçeneği sunuyor. Yok ben kenti seyretmek istiyorum derseniz, bu kentle özdeşleşmiş üstü açık çift katlı otobüslerle kenti gezmeyi tercih edebilirsiniz.

Oxford Caddesi günün her saati kalabalık. Bu cadde, özellikle hagtasonunda artan ziyaretçileriyle, İstiklâl Caddesi’ni anımsatıyor. Alışveriş için paranızı Oxford Caddesi’ndeki mağazalarda bitirmediyseniz Camden Town’a mutlaka uğramalısınız. Öteki semtlere göre bazen yarı, bazın de dörtte bir fiyatına hediyelik anlamında birbirinden değişik binlerce seçenek Camden Town’da imdadınıza yetişiyor.

Medeniyet görseli niteliğindeki British Museum, uğranılması gereken bir yer. Londra turu yaparken biraz yorulduysanız, St. James Park veya Hyda Park’da içilen bir çay veya bir fincan kahve insanı dinlendiriyor.

Londra’daki havalimanlarına unen uçaklar her gün bu kente binlerce turist taşıyor.s Dünyanın sayılı hava limanları arasında gösterilen Heathrow Terminali’ndeki yolcu yoğunluğundan bunalanların yeni geliştirdiği bir formül ise Londra’ya Stansted Havalimanı‘nın terminalini kullanmak. Çevreci bir anlaşyışın ön planda tutularak tasarlandığı bu terminal, kolay kullanımı, ferahlığı ve düzenli işleyen sistemleriyle yolcuya büyük kolaylık sağlıyor.

Son yıllarda Stansted Havalimanı‘nı keşfeden havayolu şirketlerinden biri de Türk Hava Yolları. Yaklaşık üç yıldan bu yana istanbul’dan her gün terminale sefer düzenleyen THY’nin yolcuları bu terminalden oldukça memnun. İstanbul-Stansted hattında yaz aylarında yüzde 100 doluluk oranıyla uçan THY, ek seferlerin planlarını yapmaya başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler