Sıvas'ta yine kene vakası

Sıvas'ta iki kişiyi daha kene ısırdı. Sıvas'ın Suşehri ilçesinde bir kadın, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilirken, iki çocuk annesi Tuğba Bıçak ise koltuk altına yapışan keneyi bir hafta sonra farketti.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 12:07
Abone Ol google-news

Sıvas'ta, genç kadının koltuk altına yapışan ve bir hafta sonra fark edilen kene, hastanede çıkarıldı.

4 Eylül Mahallesi'nde yaşayan iki çocuk annesi Tuğba Bıçak (23), geçen hafta yakınlarını ziyaret etmek üzere Yıldızeli ilçesine bağlı Sarıkaya köyüne gitti.

Evine döndükten bir hafta sonra banyo yaptığı sırada koltuk altında kene olduğunu fark eden genç kadın, durumu eşine ve yakınlarına söyledi. Keneyi çıkarmaya çalışmaması konusunda yakınlarınca yapılan uyarıyı dikkate alan Bıçak, Sıvas Numune Hastanesi'ne başvurdu.

Koltuk altındaki kene, doktorlar tarafından çıkartılan Tuğba Bıçak, gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra taburcu oldu. Bıçak'ın sağlık durumunun iyi olduğu, kontrol için üç gün sonra tekrar hastaneye geleceği bildirildi.

Canlı olarak çıkartılan kenenin de inceleneceği kaydedildi.


Bir vaka daha

Sıvas'ın Suşehri ilçesine bağlı Erence köyünde yaşayan 35 yaşındaki 3 çocuk annesi Döndü Ç.'yi (35), bir süre önce kene ısırdı.

Keneyi vücudundan çıkaran Döndü Ç, rahatsızlanınca Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Döndü Ç, buradaki müdahalenin ardından, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.
Hastanenin acil servisinde tedavi altına alınan Döndü Ç'ye, sağlık ekipleri, özel kıyafet ve maske giyerek müdahale etti.

Bu arada, bir genç kızın bacağındaki kene de Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde kontrollü olarak çıkarıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler