Netleşen vaka sayıları

Aşağı Saksonya Eyaleti Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin güney batısındaki New Mexico eyaletinde tatil yapan bir ailenin 4 yaşındaki çocuklarının domuz gribine yakalandığını, anne ve babanın ise bir rahatsızlığı olmadığı bildirildi. Leipzig Sağlık Dairesi tarafından yapılan açıklamada da bir Amerikalı iş adamının H1N1 gribi nedeniyle çarşamba gününden bu yana Leipzig'deki bir klinikte yattığı belirtildi. Almanya'da domuz gribine yakalananların sayısı 30'a yükseldi.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 14:00
Abone Ol google-news

Aşağı Saksonya eyaletinde ve Leipzig'in yer aldığı Saksonya eyaletinde hastalığın ilk kez ortaya çıktığı ve böylece Almanya'da domuz gribine yakalananların sayısının 30'a yükseldiği kaydedildi.

Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde 9, Bavyera eyaletinde 7, Saksonya-Anhalt eyaletinde 5, Brandenburg ve Hessen eyaletlerinde 2'şer, Hamburg, Baden-Württemberg, Thüringen, Aşağı Saksonya ve Saksonya eyaletlerinde birer kişinin bugüne kadar domuz gribine yakalandığı bildirildi.

Bu arada Çin'de hafta sonu kesinleşen yeni vakalarla domuz gribine yakalananların sayısı 33'e yükseldi.

A tipi H1N1 virüsü görülen hastalardan birinin yurt dışına çıkmadığı halde domuz gribi virüsü taşıdığı bildirildi. 29 Mayısta görülen ilk yerel vakadan sonra, Çin'in ikinci yerel domuz gribi vakası olduğu açıklanan kişinin Guang Dong eyaletinin merkezi Guang Zhou şehrinde yaşayan 22 yaşında bir erkek olduğu belirtildi.

Ayrıca Guang Dong Salgın Merkezi yetkilileri, CCTV'ye yaptıkları açıklamada, 19 yaşındaki bir erkeğin karantinaya alındığını söylediler.

Öte yandan İsveç'te iki domuz gribi vakasının daha doğrulandığı ve ülke genelindeki vaka sayısının 6'ya çıktığı bildirildi. İsveç Enfeksiyon Hastalıkları Kontrol Enstitüsü sözcüsü Annika Linde, son iki vakada hastaların durumunun iyi olduğunu söyledi. Linde, her iki hastanın ABD'yi ziyaret ettiğini kaydetti.

 

İngiltere'de 32 yeni vaka daha

İngiltere'de 32 yeni H1N1 (domuz gribi) vakası daha tespit edildi. Sağlık Koruma Kurumu, 9 vakanın İngiltere'de, 23 vakanın da İskoçya'da görüldüğünü bildirdi.

Avrupa'da en çok domuz gribinin tespit edildiği ülke olan İngiltere'de vaka sayısı 278'e yükseldi.

 

İspanya'da H1N1 okullara da sıçradı

İspanya'nın başkenti Madrid'in Leganes ilçesindeki bir okulda 2 öğrencide domuz gribine rastlandığı açıklandı.

Madrid özerk yönetimi hükümetinin sağlık işlerinden sorumlu üyesi Juan Jose Güemes, "İsaac de Albeniz" okulunda 2 öğrencide H1N1 virüsü tespit edildiğini ve okulun yarın kapalı tutulacağını duyurdu.

Güemes, 2 öğrenciden birinin ABD'ye seyahat ettiğini, büyük olasılıkla virüsün buradan bulaştığını söyledi.

Verilen bilgilerde ayrıca şüpheli durumda olan 42 öğrenciye daha H1N1 testi yapıldığı ve okulda yeni vakaların çıkma riskinin bulunduğu ifade edildi.

Bu arada Madrid'in Hoyo de Manzanares ilçesindeki askeri akademide H1N1 virüsü görülen asker sayısının 49'a yükseldiği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler