Faşist yönetim tehlikesi

İtalya Ulusal Yargıçlar Derneği (Anm) Genel Sekreteri Giuseppe Cascini gelecek sonbahar parlamentoda görüşülecek yeni yargı reformunun faşist bir yönetim modeli tehlikesi taşıdığını söyledi. Cascini, "Yüksek Yargı Konseyi politikaya alet edilirse otoriter bir yönetimde karar kılınacağını" vurguladı.

Yayınlanma: 25.08.2008 - 12:41
Abone Ol google-news

You Tube’a konuşan Giuseppe Cascini, yargının bağımsızlığını garanti eden mevcut yargı sisteminin 1948’de yaşanan tarihi olayların temelinde kaleme alındığına dikkat çekerek, Faşist rejimin olağanüstü mahkemeleri hükümete muhalif olan siyasetçileri mahkûm ediyordu. Geçmişte yargıçlar faşist hükümete itaat ediyordu. Bugün yürürlükte olan bağımsız yargı bu deneyim temelinde gerçekleşti diye konuştu.

İtalyan soluna da eleştiri

İtalyan solunu da eleştiren Cascini, sol kanatta yer alan bir grup siyasetçinin yargı reformunu karmaşık ve içinden çıkılamaz bulduğunu, bir başka grup politikacının da bağımsız yargıçlara karşı bir tavır aldığını söyledi. Cascini, yargı reformu konusunda muhalefetin tavır alamıyor oluşunu kaygı verici bulduğunu aktararak, yargıçların İtalyan solunun ne düşündüğü hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmadığını anlattı.

İktidarda olan Berlusconi hükümetinde görevli senatör Gaetano Quagliarello, Cascininin ne söylediğinin farkında olmadığına dikkat çekerek Daha da vahim olan henüz tartışılmaya bile başlanmayan yargı reformuna yönelik ön yargılar. Cascini bu konuda bilgisizdemekle dile getirdi tepkisini.

Gelecek sonbahar İtalyada siyaset cephesini sıcak günler bekliyor. Hükümet bir yandan tartışmalı yargı reformunu gündemine almaya hazırlanırken ülke genelinde vergilendirme açısından federal bir sisteme geçilmesi de gündeme oturacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler