Blair, Ortadoğu'da önemli gelişmeler bekliyor

İngiliz parlamentosunda konuşma yapan eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, bu ayın Ortadoğu barışı için kritik bir ay olabileceğini söyledi. Blair, ABD Başkanı Barack Obama'nın Mısır'da yapacağı konuşma ve İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yeni hükümeti içindeki müzakerelerinin, Filistin-İsrail görüşmeleri için olumlu bir etki yaratacağını söyledi.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 14:50
Abone Ol google-news

Ortadoğu Dörtlüsü'nün temsilcisi, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, İngiliz parlamentosunda yaptığı konuşmada, birkaç hafta içinde Ortadoğu barışı konusunda önemli ilerleme olacağı umudunu dile getirdi.

Tony Blair, ABD Başkanı Barack Obama'nın Perşembe günü Mısır'da yapacağı konuşma ve İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yeni hükümeti içindeki müzakerelerin, İsrail-Filistin anlaşmazlığıyla ilgili görüşmeler için yeni bir itici güç olacağına işaret ettiğini belirtti.

Barış sürecinin ilerlemesi yönünde bir istek sezdiğini söyleyen Blair, bu ayın tüm bu meselelerde çok kritik bir ay olacağını kaydetti.

Ortadoğu Dörtlüsü, AB, ABD, BM ve Rusya'dan oluşuyor. Blair, Başbakanlıktan ayrıldığı 2007'den bu yana Ortadoğu Dörtlüsü'nün temsilciliğini yürütüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler