"İsrail, işbirliği yapmayacak"

İsrail Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ehud Barak, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Barak, İsrail'in BM İnsan Hakları Konseyi'nin görevlendirdiği soruşturma komisyonuyla işbirliği yapmayacağını söyledi.

Yayınlanma: 01.06.2009 - 20:58
Abone Ol google-news

İsrail Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ehud Barak, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamasında, Ban'la verimli bir toplantı yaptıklarını belirtti.

Ehud Barak, toplantıda Ortadoğu barış süreci, Lübnan'daki durum ve Kuzey Kore'nin nükleer programıyla ilgili gelişmeleri ele aldıklarını bildirdi.

Barak bir soru üzerine, Cenevre'deki BM İnsan Hakları Konseyi'nin Gazze'de İsrail ile Hamas arasındaki son çatışmalarda ''savaş suçu'' işlendiğine yönelik iddiaları araştırmak üzere görevlendirdiği soruşturma komisyonuyla işbirliği yapmayacaklarını belirtti.

Soruşturma komisyonunun başındaki savcı Richard Goldstone'un saygın bir kişi olduğunu söyleyen Barak, ancak İsrail'in BM soruşturma usullerine güvenmediğini ima ederek, İsrail'in BM soruşturma komisyonunun Hamas'ın yıllardır devam eden roket saldırını ve terör saldırılarını soruşturamayacağını bildiğini, bu yüzden de kendisiyle işbirliği yapabileceklerini düşünmediğini belirtti.

Barak, Yahudi yerleşimlerini dondurup dondurmayacaklarına ilişkin bir soruya şu an yanıt veremeyeceği karşılığını verirken, İsrail hükümetinin ''iki devletli çözümü'' destekleyip desteklemediğine ilişkin bir soru üzerine ise ''Şu anki hükümet eski İsrail hükümetleri tarafından imzalanan anlaşmaları kabul ettiğini belirtmişti'' demekle yetindi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler