Eğitim-Sen Ankara'ya yürüyecek

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, ''kamu çalışanlarının sorunlarının çözümü ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı toplu iş sözleşmesi masasına oturtmak amacıyla'' 3 Haziran'da değişik illerden Ankara'ya yürüyeceklerini bildirdi. Kılıç, PKK'ye yönelik operasyon kapsamında KESK Genel Merkezi'nin aranmasına da tepki gösterdi.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 09:32
Abone Ol google-news

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında, Eğitim-Sen'in sadece eğitim çalışanlarının sorunlarını değil, demokratik işleyiş ve hukuk devleti için gerekli olan tavrı ortaya koyduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK'ye yönelik operasyon kapsamında KESK Genel Merkezi'nin aranmasına ve bazı sendika üyelerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Kılıç, aramalarda suç unsuruna rastlanmadığını, gözaltına alınanların büyük bir kısmının da serbest bırakıldığını söyledi.

''KESK ve bağlı sendikaların insanca yaşamın vazgeçilmez unsuru olan demokratik haklar için mücadele ettiğini'' ifade eden Kılıç, operasyonun KESK'in ''sindirilmesi ve zayıflatılmasına'' yönelik olduğunu savundu.

Kılıç, ''sendika olarak eğitimin, eğitim ve bilim emekçilerinin giderek derinleşen sorunlarına dikkat çekmek, bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini, talepleri ortaya koymak ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı toplu iş sözleşmesine çağırmak amacıyla'' 3 Haziran'da Ankara'ya yürüyeceklerini bildirdi. Kılıç, yürüyüşün 3 gün süreceğini söyledi.
Zübeyde Kılıç, taleplerini şöyle sıraladı:

''Herkese eşit, parasız eğitim hakkı, eğitim süreçlerinin bilimsel, laik, demokratik, kamusal bir temelde yürütülmesi. Çocuklara kreş, yeterli beslenme, süt ve temiz su imkanı sağlanması. Yılda en az iki defa ücretsiz sağlık taraması yapılması. Okullaşma oranları ve okulların mevcut yapılanmasına dair temel sorunların çözülmesi. Kadrolu ve güvenceli iş ile eşit işe eşit ücret talebi, vergide adaleti sağlayacak bir düzenlemenin getirilmesi. Eğitim süreçlerine ilişkin kararlarda yöneticilerin yanı sıra çalışanların da söz sahibi olması. İLKSAN'ın tasfiye edilmesi.''

Kılıç, başta öğrenci velileri olmak üzere tüm yurttaşlardan yürüyüşlerine destek vermelerini istedi.

KESK Genel Sekreteri Emir Ali Şimşek de gözaltına alınan 34 KESK üyesinden 20'sinin serbest bırakıldığını belirterek, diğer 14 kişinin serbest bırakılması için de girişimlerin devam ettiğini söyledi.

Kamu çalışanları toplu iş görüşmelerine KESK olarak önceki yıllarda katılmadıklarını hatırlatan Şimşek, bu yıl toplu iş sözleşmesi sürecini 15 Mayıs'ta başlattıklarını ifade etti. Eğitim-Sen'in yürüyüşünün bunun ilk adımı olduğunu belirten Şimşek, KESK olarak 20 Haziran'da da Başbakanlığa taleplerini ileteceklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler