"3 kişiyi daha öldürecekti"

Türkiye, dün Adana'da aynı aileden 8 kişinin katledilmesi olayıyla sarsıldı. Adana Valisi İlhan Atış olayla ilgili olarak "Kısa süre içinde olaya el koyup, şüpheliyi yakalamasaydık 3 cinayet daha görebilirdik" dedi.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 06:15
Abone Ol google-news

Adana Valisi İlhan Atış, kentte aynı aileden 8 kişinin öldürülmesi olayının toplumsal bir sorunu işaret ettiğini söyledi.

İlhan Atış, NTV'de katıldığı ''Canlı Gaste'' adlı televizyon programında, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Olayın ekonomik boyutunun da bulunduğunu, ancak bunun tek bir neden olamayacağını ifade eden Atış, ''Tek sorunun para olduğunu düşünmüyorum, sosyolojik boyutları var. İsraf, fazla borçlanmak, kredi kartına yüklenmek, onu ödemek için eşten dosttan aileden yardım istemek var. Ailenin buna bir 'hayır' cevabı var ve mecburen bir dışlanmışlık var. Bu sorun ailelerde birbirlerine karşı bu tip davranışları sergilemelerine neden oluyor. Bu toplumsal bir problem'' diye konuştu.

Atış, cinayet zanlısı Murat Yüksel'in, yakalandığında bir mektup yazdığının hatırlatılması üzerine, ''Mektubunda kişi borcundan bahsediyor. Dolmuş durağında 3 kişiyi öldürüp intihar edeceğini söylüyor. Kısa süre içinde olaya el koyup, şüpheliyi yakalamasaydık 3 cinayet daha görebilirdik'' dedi.

Adana Valiliği olarak türlü sosyolojik araştırmalar dahil, psikolojik ve fiziksel sorunlarla ilgili çalışmalar yürüttüklerine değinen Atış, ancak bunların yeterli olmadığını, bu olaydan ders çıkararak valilik olarak psikolojik sorunları olan kişilerle ilgilenilmesi için çalışma yapacaklarını vurguladı.

Atış, bu cinayetin yalnızca psikolojik olaya bağlanmasının da eksik olacağını düşündüğünü bildirdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile olayla ilgili bilgilerin basına aktarılması konusunda bir ''sorun'' yaşandığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Atış, şöyle devam etti:
''Sorun olmadı, belediye başkanı konuşmasını televizyonlar yansıtınca sorun var gibi oldu. Aslında bu tip olaylarda en tehlikeli şey bilgi kirliliğidir. Bilgi kirliliğini ortadan kaldıracak tek yetkili validir. Vali yetki verirse, emniyet müdürü, jandarma komutanı da açıklama yapabilir. Belediye başkanımızın verdiği bilginin kirliliğe neden olabileceği, belediye başkanımızı bundan dolayı üzebileceğini düşündüğümden onun gelecekte üzülmesini engellemek için yaptığının yanlış olduğunu anlattım. Kendileri de anladı. Televizyonda sert bir ifadesi var, belediye başkanımız kibar bir insandır, heyecanından sürçülisan ettiğini düşünüyorum.''

Öte yandan; 8 kişi ile birlikte öldürülen El Gül Yüksel ve 6 yaşındaki oğlunun cenazeleri toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon