Antalya'da patlama: 3 ölü

Antalya'da bir işhanındaki tekstil atölyesinde sabah erken saatlerde patlama meydana geldi. Yangında 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır şekilde yaralandı. Yaralı kişinin tedavisi Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sürüyor.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 07:41
Abone Ol google-news

Antalya İsmet Paşa Caddesi üzerindeki Mete Duru'ya ait 'Murat Tekstil' atölyesinde saat 08:30'da patlama meydana geldi.Seher Yerebakan İşhanı'nın zemin katında faaliyet gösteren atölyenin üstünde bulunan yemekhanede bilinmeyen nedenle LPG tüpü bomba gibi patladı.

Büyük hasara neden olan patlamada atölye işçisi 22 yaşındaki Tuğba Anak, 60 yaşındaki Aziz Demircioğlu ve 60 yaşındaki su tesisatçısı Faik Aslan yanarak öldü.

İşhanının önünde bulunan kapıcı 62 yaşındaki Mustafa Kınay ise patlamanın yarattığı alev topuyla ağır yaralandı. Yaralı Kınay, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş

Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Murat Tekstil adlı iş yerinin muhasebe ve yemekhane bölümlerinde meydana gelen gaz sıkışması ile tüp patlamasının ardından çıkan yangında, iş yerinin muhasebe görevlisi Tuğba Arak ile atölye çalışanı Aziz Demircioğlu'nun (60) öldüğünü, bu kişilerin cesetlerinin tamamen yandığını kaydetti.
Kaymakam Kocabaş, su tesisatçısı Fatih Aslan'ın (58) cesedinin ise itfaiye görevlilerince binanın bodrum katında bulunduğunu belirterek, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alınan iş hanı bekçisi Mustafa Kınay'ın vücudunda da yüzde 80 oranında yanık belirlendiğini söyledi.

Patlama anına ilişkin çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarının kaydettiği bazı görüntüler elde edildiğini ifade eden Kocabaş, bu görüntülerin polis ve savcılık tarafından inceleneceğini açıkladı.

Kocabaş, patlama ve yangın nedeniyle iş hanı ile çevredeki diğer binalardaki bazı iş yerleri ve caddeye park edilmiş bazı otomobillerde hasar meydana geldiğini de ifade etti.
Bu arada, itfaiyenin yangını tamamen söndürmesinin ardından çevredeki esnaf, cam kırıkları başta olmak üzere çevreyi temizlemeye başladı.

 

Antalya'da 2. yangın

Öte yandan Antalya'da çeşitli elektrikli ve elektronik eşya markalarının Akdeniz bölge distribütörlüğünü yapan bir firmanın ana deposunda çıkan yangın büyük miktarda maddi hasara neden oldu.

Kenan, Ahmet ve Murat Karakullukçu kardeşlerin ortağı bulunduğu Paktaş firmasının, Topçular mevkisi Aspendos Bulvarı'ndaki ana deposunda sabah saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Depodaki duman alarmının çalması üzerine yangın başladığını fark eden bekçi Mustafa Kaya'nın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi.

İki ayrı bloktan oluşan, ancak bodrum katlarından birbirine bağlantılı bulunan depodaki yangın, müdahaleye rağmen kısa sürede her iki binaya birden yayıldı. Klima, LCD televizyon, bilgisayar, elektrikli ısıtıcı, elektrikli mutfak aletleri ve çok miktarda döşemecilikte kullanılan deri gibi malzemenin bulunduğu depodaki yangına, yoğun duman nedeniyle müdahalede güçlük yaşandı.

Yangın başladığı sırada servislerle iş yerine gelen işçiler, deponun kapıya yakın tarafındaki bazı ürünleri kurtarmayı başardı.

Depoya gelen Karakullukçu kardeşlerin ailesi ve yakınları yangın söndürme çalışmalarını göz yaşları arasında takip etti.

Söndürme çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan bizzat yönetti. Yangın büyük ölçüde kontrol altına alınmasına rağmen, deponun bazı bölümlerinden dumanlar çıkmaya devam ediyor.
 

Vali Yüksel açıklama yaptı

Vali Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'da sabah saatlerinde meydana gelen iki yangınla ilgili kriz merkezi oluşturduklarını söyledi.

Yangınların kent için büyük talihsizlik olduğunu belirten Vali Yüksel, ilk yangının Aspendos Bulvarı'nda kimyevi maddelerin yoğun olduğu bir iş yerinde meydana geldiğini, 19 itfaiye ekibinin yangının söndürülmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Yangının söndürülmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi ve çevre belediye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğünden yangın ekiplerinin hazır bulundurulmasını istediklerini ifade eden Yüksel, yangınla ilgili iş yeri sahibini arayarak ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunduğunu söyledi.

Gün içinde aynı saatlerde ikinci yangının ise İsmetpaşa Caddesi'nde çıktığını, bu yangında 3 kişinin ölmesinden büyük üzüntü duyduklarını belirten Vali Yüksel, şunları kaydetti: ''Sabah saatlerinde gaz sızıntısı olduğu bildirilen iş yerinde, görevlilerden birinin çay koymak için ateş yaktığı sırada patlama meydana geldiği şeklinde bilgilerimiz var. Maalesef çok üzücü bir olay. Ailelerine sabır diliyorum. Aileleri ve yakınları için ne gerekiyorsa yapacağız. Ağır yaralanan Mustafa Kınay'ın vücudunda yüzde 80 oranında yanık meydana gelmiş. Bu vatandaşımıza Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde her türlü müdahale devam ediyor. Her iki yangın bizi çok üzmüştür. Yangınlarla ilgili her türlü inceleme yapılacaktır.''
 

FOTO GALERİ İÇİN: http://www1.cumhuriyet.com.tr/?im=galeri&kid=283&sn=1#sd

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler