Amerikalılar, Guantanamo'nun kapatılmasına karşı

Amerika'da yapılan bir kamuoyu yoklamasında, Amerikalıların Guantanamo Cezaevi'nin kapatılmasına karşı olduğu ortaya çıktı. Yapılan yoklamada, Guantanamo'nun kapatılmasına karşı olanların oranı yüzde 65 olurken, tutsakların ABD içindeki cezaevlerine nakledilmesine karşı çıkanların oranı yüzde 75 oldu.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 08:49
Abone Ol google-news

Amerikalıların çoğu, ABD'nin 2001 saldırılarından sonra terör zanlılarını alıkoymak için açtığı Guantanamo üssünün kapatılmasına karşı olduğunu bildirdi.

USAToday/Gallup kamuoyu yoklamasına göre, daha fazla oranda Amerikalı ise tutsakların ABD'deki cezaevlerine nakledilmesine karşı olduğu görüşünü belirtti.

Guantanamo'nun kapatılmasına karşı olanların oranı yüzde 65 olurken, tutsakların ABD içindeki cezaevlerine nakledilmesine karşı çıkanların oranı yüzde 75 oldu.

ABD Başkanı Barack Obama, göreve geldiğinin ikinci gününde, üssün bir yıl içinde kapatılması talimatını vermişti. Ancak Obama'nın lideri olduğu Demokrat Partililerin çoğunlukta bulunduğu Amerikan Senatosu, üssün kapatılması için gereken 80 milyon dolarlık bütçeyi onaylamamıştı.

ABD'nin eski Başkanı George W. Bush döneminde, 11 Eylül 2001 terör saldırılarından sonra Küba açıklarında kurulan Guantanamo üssünde hâlâ çoğunu Yemenlilerin oluşturduğu 240 tutsak bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler