İsrail Büyükelçisi'nden sürpriz ziyaret

Meclis Genel Kurulu'nda, iktidarla muhalefet arasında mayın tasarısıyla ilgili kavga devam ederken TBMM bugün ilginç bir ziyarete sahne oldu. İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy Meclis'e gelerek CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ile görüştü. Mengü ziyaret sebebini "Kahve içmeye geldi, mayın falan konuşulmadı" şeklinde açıkladı.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 09:48
Abone Ol google-news

Meclis Genel Kurulu'nda, Türkiye ile Suriye sırasındaki mayınların temizlenmesi ve ihale işlemlerine ilişkin yasa tasarısıyla ilgili iktidar ve muhalefet arasında sert tartışmalar yaşanırken, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy TBMM'ye sürpriz bir ziyarette bulundu.
 

CHP'li Ersin Erken tepki gösterdi

Levy'in makam aracı Meclis bahçesinde gazetecilerin ilgi odağı olurken, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin gazetecilerin soruları üzerine, İsrail Büyükelçisi'nin geçen hafta da vatandaşları ikna etmek üzere bölgeye bir gezi düzenlediğini belirtti. Ersin "Şimdi de Meclis'e gelmişler. Anlaşılan şimdi de Meclis'i markaja almak istiyor. Bu da AKP'nin, Başbakan'ın İsrail'e, mayından temizlenecek arazileri organik tarım yapmak üzere bir İsrail firmasına devretme sözü verdiğini gösteriyor. Aksi halde İsrail'in Büyükelçilik düzeyinde bu kadar büyük bir gayret içine girmesini başka türlü izah etmek mümkün değil" dedi. Mayın tasarısıyla ilgili kritik bir gün yaşandığını belirten Ersin, Levy'in ziyaretinin bunun üzerine "tuz biber eken bir gelişme" olduğunu kaydetti. Ersin "Olağan bir durum değil. Mayınlı arazilerin temizlendikten sonra İsrail firmasına devredileceğine yönelik iddiaların çok yoğun olduğu bir dönemde İsrail büyükelçisinin hem bölgede çalışmalar yapması, hem de en kritik günde Meclis'i markaj altına almaya çalışması hem İsrail'in niyetini, hem de Başbakan'ın İsrail'e verdiği sözün önemini gösteriyor" diye konuştu.
 

Levy CHP'li Mengü ile görüştü

Ersin'in yaptığı bu açıklamanın ardından İsrail Büyükelçisi'nin dikkat çeken Meclis ziyaretinde CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ile görüştüğü ortaya çıktı. Gazetecilerin Levy'in ziyaretine ilişkin sorularını yanıtlayan Mengü, İsrail Büyükelçisi ile eskiye dayanan bir dostluğunun olduğunu belirterek "Kahve içmeye geldi, 5 dakika kahve içti gitti" dedi.
Görüşme talebinin Levy'den geldiğini kaydeden Mengü, görüşmede mayınlı arazilerin gündeme gelmediğini söyledi. Mengü, "Kendisi Bergamalı. Hemşehri olduğumuz için karşılıklı konuşuruz. Bir yerde karşılaştık. Kahve içmeye geleyim dedi ben de gel dedim. Bergama'da bir Sinegog varmış, yok olmuş Sinegog. Onunla ilgili. Mayın falan hiç konuşulmadı. Öyle bir şey olsa Genel Merkez'den izin almadan nasıl adamın ziyaretini kabul ederim?" diye konuştu.
 

Levy soruları cevapsız bıraktı

İsrail Büyükelçisi Levy ise ziyaretine ilişkin gazetecilerin ısrarlı sorularını yanıtsız bıraktı ve "konuşamam" diyerek Meclis'ten ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler