Keneden korunmak için...

Kene ısırmasına bağlı olarak artan ölümlerin önüne geçebilmek için tasarlanan kene savar kıyafetler satışa çıkarıldı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanan kıyafetler makul fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 11:07
Abone Ol google-news

Son günlerde keneye bağlı ölümlerin görülmesi üzerine haşerelere karşı özel kimyasal içeren giysiler, vitrindeki yerini yeniden aldı.

Bir firmanın ürettiği giysiler, insanın algılayamadığı ancak haşereler için etkili kimyasal özelliği sayesinde yurttaşlardan ilgi görüyor.

Tişört, şort ve gecelik olarak satılan giysiler, Dünya Sağlık Örgütü onaylı ''Oeko-Tex 100'' uygunluk raporuna sahip. Giysilerin ayrıca, ''Swiss Tropical Instutune'' test raporuna göre haşere miktarını yüzde 87 oranında düşürdüğü de öne sürülüyor.

Kayseri'de bu ürünlerden satan mağaza sahibi Osman Hakkoymaz, kene vakalarının yeniden gündeme gelmesiyle ürünleri yeniden vitrine çıkardıklarını söyledi.

Tişört ve şortları 5,95 lira, pijama takımını 11,5 liradan satışa sunduklarını belirten Hakkoymaz, ürünlerdeki kimyasalın, 20-25 yıkamaya kadar etkisini koruduğunu kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler