Yeniden belde olma için eylem yaptılar

Malatya'da sınır tespit Kararı ile belediyeliği sona erdirilen Konak beldesindeki yurttaşlar, beldenin yeniden eski statüsüne kavuşturulması için kepenk kapattı ve sokaklara siyah bayrak astı.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 14:04
Abone Ol google-news

Nüfusu iki binin altında olan belediyelerin kapatılmasına ilişkin çalışma kapsamında itirazları bulunmadığı için kapanan tek belediye olan Malatya'nın Konak beldesi sakinleri, beldenin eski statüsüne kavuşması için eyle başlattı.

Alınan ortak kararla tüm iş yerlerinin kepenklerini kapatan ve sokaklara siyah renkli bayraklar asan belde sakinleri, otobüs ve kamyonetlerle Malatya kent merkezine geldi.

Sümerpark'ta toplanan kalabalık, Malatya Belediye Sarayı'nın önüne kadar yürüyerek çeşitli sloganlar attı. Slogan atan kalabalık, zaman zaman bina çevresinde görevli polisle tartıştı.

Gruptakilerin aralarında temsilci olarak belirlediği 10 kişi, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'la görüştü.

Temsilcilerle görüşen Ahmet Çakır, daha sonra dışarı çıkarak yurttaşlarla konuşmak istedi. Gürültü nedeniyle sesini yurttaşa duyuramayan Çakır, polisin uyarıda bulunmak için getirdiği megafonla vatandaşa seslendi.

Çakır, beldenin yeniden tüzel kişilik kazanması için yardımcı olacaklarını kaydetti. Çakır'ın konuşmasının ardından toplanan kalabalık dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler