"Mayın tasarısı arazimizi başkalarına verme projesidir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, ''Bugün TBMM'ye getirilen mayın temizleme tasarısı değil, mayın temizleme karşılığında arazimizi yap işlet devret ile başkalarına verme projesidir'' dedi.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 16:47
Abone Ol google-news

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Yalıçiftlik Belediyesi'ni ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye sınırlarındaki mayınların temizlenmesini kendilerinin de istediğini ifade etti. MHP'nin hükümet ortağı olduğu dönemde bununla ilgili girişimlerin başladığını kaydeden Vural, ''O dönemde Genel Kurmay Başkanlığı'na 17 milyon dolar para verildi. Dolayısı ile MHP olarak sınırlarımızın mayınlardan temizlenmesini düşünüyoruz. Tabii bugün TBMM'ye getirilen bu tasarı mayın temizleme tasarısı değil. Mayın temizleme karşılığında arazimizi yap işlet devret ile başkalarına verme projesidir'' diye konuştu.

Bu projenin doğru bir proje olmadığını belirten Vural, şunları söyledi:
''Neden doğru değil? Çünkü, bir taraftan Hatay'da diğer tarafta Şırnak'ta, Mardin'den Şanlıurfa'ya kadar giden sınır bölgesini tümünü yap işlet devret ile adeta bir tampon bölge gibi yabancı bir firmaya verilmesini doğru bulmuyoruz. Bu stratejik açıdan doğru değil. Bir de kendi kaynaklarımızı kendimiz kullanmalıyız. Yani bir ülke kendi ülkesinde tarımı yapamayacak kadar aciz midir? Dolayısı ile bu konuda muhakkak suretle bu arazilerin mayın temizliğine kiralanması fikrinden vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyoruz.''

Vural, mayın temizleme konusundaki tercihlerinin Milli Savunma Bakanlığı olduğunu ifade ederek, ''Ama ben burada bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu konuda toplumun her kesiminde bir duyarlılık ve hassasiyet oluşmuştur. Bu toprakları mayın temizleyene kiralama fikrinin doğru olmadığı görüşü vardır'' diye konuştu.

Bu iradenin bir milli duruş olduğunu belirten Vural, ''Şimdi gelin, bu milli duruşu bozmayalım. Hükümete çağrım AK Parti'ye çağrım. Bu milli duruş doğru bir duruştur. Bu milli duruşu sulandırmayın. Ve bu konuda bütün dünyaya mesajımızı verelim. Mayınları temizleyin bu temizlenmiş yerle ilgili kırsal kalınma çerçevesinde proje geliştirelim. Bu toprakları biz işleyelim, bu zenginlikler bizim insanımızın zenginliği olsun. Bu konuda bir birliktelik oluşmuşken AK Parti'nin bu birlikteliği mayınlaması doğru değildir'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler