Sıvas'ta büyük çaplı yolsuzluk operasyonu

Sıvas'ın Kangal ilçesindeki EÜAŞ Genel Müdürlüğü Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğüne ve Demir Export Kangal Kömür İşletmesine yönelik, jandarma tarafından operasyon düzenlendi. Söz konusu işletmelerini devleti yüz milyonlarca dolar zarara uğrattığı iddia ediliyor.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 07:01
Abone Ol google-news

Sıvas İl Jandarma Komutanlığına bağlı çok sayıda ekip, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Kangal ilçesindeki EÜAŞ Genel Müdürlüğü Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğü'ne ve 6 kilometre ilerideki Demir Export Kangal Kömür Sahaları İşletmesi'ne baskın gerçekleştirdi.

İşletmelerin çevresinde geniş güvenlik önlemi alan ekipler binalara girdi. Yolsuzluk iddiasıyla gerçekleştirildiği bildirilen operasyon kapsamında jandarmanın işletmelerdeki aramaları devam ediyor.

Yetkililer, ''Büyük Enerji Operasyonu'' olarak nitelendirdikleri soruşturma kapsamında, yıllardır ihalesiz ve usulsüz milyonlarca ton kömürün ilgili işletmeye verildiğini, yolsuzluk miktarının yüz milyonlarca dolar olduğunu iddia etti. Yetkililer yıllardır bu usulle devletin büyük miktarda zarara uğratıldığını kaydetti.

Operasyon kapsamında gözaltı işlemlerinin de sürdüğü öğrenildi.
 

''Orada ihalesiz herhangi bir işlemin yapılabilmesi mümkün değil''

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,  TBMM'de gazetecilerin, Kangal ilçesindeki Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğüne ve Demir Export Kangal Kömür İşletmesine yönelik jandarmanın düzenlediği operasyonla ilgili sorularını yanıtladı. Yıldız, bunun bir operasyon değil, 8-10 kişiyle ilgili bilgi almak oluğunu söyledi. Bu konuda tavırlarının son derece net olduğunu vurgulayan Yıldız, şöyle dedi:

''Bu, 20 yıl önce, 1989 yılında yapılmış bir anlaşma. Anlaşma 2009 yılının ekim ayında bitecek. Ben 'ihalesiz' ibarelerini duydum. Oradan ihalesiz mal alınabileceğini düşünemiyorum. Ancak varsa böyle bir durum ortaya çıkmalı. Orada ihalesiz herhangi bir işlemin yapılabilmesi mümkün değil. 'Bana aslını öğrenin' talimatını verdim.
Doğru teşhis koymamız lazım. Ne bu ithamı hak etmeyenlere haksızlık yapalım ne de ortada sıkıntı varsa bu örtbas edilmiş olsun. İnceledikten sonra kamuoyu ile konuyu paylaşacağız.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler