Tuallere çarpık kentleşme yansıdı

Mehmet Emin Kahraman'ın çarpık kentleşmeyi ve kentleşmenin özellikle gençlik üzerindeki yansımasını konu alan sergisi Ziraat Bankası Mithatpaşa Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergide Picasso'nun Guernica adlı tablosunun günümüz yorumunada tanıklık edebilirsiniz.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 10:35
Abone Ol google-news

Sosyal yaşamın getirisi olan çarpık kentleşmeyi mitolojik kahramanlarla ele alan  Mehmet Emin Kahraman'ın resimleri sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi açılışında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bölümü Uygulamalı Res.Eğt.Öğretim Üyesi Prof.Atilla İlkyaz ve Ressam İbrahim Bayram'ın yanı sıra sanatçının okul arkadaşları sanatçıyı yalnız bırakmadılar.
 

Guernic'nın günümüz yorumu

Sanatçının 'Filistin' adlı tablosu ilk bakışta Picasso'nun Guernica'sını anımsatsa da Picasso'nun Guernica tablosunu günümüze yorumlayarak Guernikadaki at figürü yerine tank figürü yerleştirmesi oldukça manidar. Ayrıca 'idoller' serisinde ise  kentleşmeyle birlikte gençliğin kendisine örnek aldığı figürler de ayrı bir kompozisyon oluşturuyor.

 

Mehmet Emin Kahraman

1983 Diyarbakır doğumlu olan sanatçı, Diyarbakır anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi. Resim Bölümü'nde Yüksek lisans eğitimini ise Gazi Üniv Grafik Bölümü'nde tamamladı. Mehmet Emin Kahraman çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmekte.

Mehmet Emin Kahraman'ın çarpık kentleşmeyi konu alan sergisi  17 Haziran'a kadar Ziraat Bankası Mithatpaşa Sanat Galerisi'nde gezilebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler