Mübarek-Obama görüşmesi

Kubbe Sarayı'nda Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'le görüşen ABD Başkanı Barack Obama, Ortadoğu'daki ülkelerle ortaklık ilişkisi içinde çalışmaya bağlı oldukları mesajını verdiğini belirterek, "bölgede bütün insanların barış ve refaha kavuşturulması için yapıcı bir yola doğru nasıl ilerleyecekleri" konusunda konuştuklarını kaydetti.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 11:02
Abone Ol google-news

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve ABD Başkanı Barack Obama, Kubbe Sarayı'nda  görüştüler.

Görüşme sonrası açıklamlarda bulunan Obama, Ortadoğu'daki ülkelerle ortaklık ilişkisi içinde çalışmaya bağlı oldukları mesajını verdiğini belirterek, "bölgede bütün insanların barış ve refaha kavuşturulması için yapıcı bir yola doğru nasıl ilerleyecekleri" konusunda konuştuklarını kaydetti.

Barack Obama'nın, Hüsnü Mübarek ile İsrail ile Filistin arasında uzun süredir var olan çatışma, Ortadoğu'da barışın nasıl sağlanacağı ve İran'ın tartışmalı nükleer programı konusunda görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Mübarek'e misafirperverliğinden ötürü teşekkür eden, Obama, "çeşitli konularda onlarca yıllık deneyime sahip bir kişi" olduğundan öncelikle Mübarek ile görüşmek istediğini ve gezisinin bu bölümünü "dört gözle beklediğini" sözlerine ekledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek de Obama ile görüşmesinde, "hiç çekincesiz tüm konuları açtıklarını" kaydetti.

Obama'nın, Mübarek'i tokalaşarak ve bölge geleneğine göre yanaklarından öperek selamladığı dikkati çekti.

 

Obama bunu hep yapıyor

ABD Başkanı Barack Obama'nın Mısır'ın başkenti Kahire'ye gelişi dolayısıyla alınan tarihi güvenlik önlemleri yüzünden yaklaşık 20 milyon başkentli zorunlu tatil yapmak durumunda kaldı.

Zaten büyük bir trafik sorunu olan Kahire'de üniformalı ya da sivil binlerce polis görev yaparken, birçok yolun da kapalı olması yüzünden Kahireliler için bir yerden bir yere gitmek imkansız hale geldi.

Birçok kişinin evinde kalmayı tercih ettiği bugün Muhammed adlı bir taksi şoförü, "Çalışmanın alemi yok. Kent Obama için kapalı olacak, ben de evde kalacağım. Sanırım konuşmasını da televizyonda izleyeceğim" diyor.

Bir başka taksici de güvenlik görevlilerinin belgelerini kontrol etmeye geldiğini ve kendisine "yarın çalışmıyorsun" dediklerini anlattı.

Güvenlik görevlilerin Obama'nın konuşma yapacağı yerin yakınlarındaki evlerde oturanlara "pencerelerini açmamalarını" istediği de belirtiliyor.

Üniversite yakınlarında bir markette ekmek bile satılmadığı, okulların kapalı olduğu bugün market sahibi müşterilerine, "Ekmeğinizi bu adam gittiğinde alabilirsiniz" dediği söyleniyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler