MEB sponsor avında

Milli Eğitim Bakanlığı, başlattığı "Önce Sen Öğretmenim" projesi ile öğretmenevi olmayan tüm illere öğretmenevi yaptırılmasını sağlayacak. Bakanlık, projeyi sponsorlar aracılığıyla tamamlamayı planlarken 15 il'e öğretmenevi yapacak.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 07:06
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere daha iyi hizmet sunabilmek için öğretmenevi olmayan tüm illere öğretmenevi yapılması amacıyla "Önce Sen Öğretmenim" projesini başlattı. Proje kapsamında Hakkari, Tunceli, Ağrı, Bitlis, Muş, Erzurum, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Erzincan, Trabzon, Bingöl, Iğdır, Mardin ve Diyarbakır'a öğretmenevi yapılacak.

Öğretmenevleri yapılmasının öncelikli olarak öğretmenlere "Siz Değerlisiniz" mesajı vereceğine işaret edilen proje gerekçesinde "Saygı görmek, saygı görüldüğünü bilmek hepimiz için çok önemlidir. Bu nedenle değerli olduğunu hisseden öğretmenlerimiz, onların aileleri ve diğer hizmet alıcıları, moral ve motivasyon açısından kendilerini daha iyi hissedeceklerdir. Ayrıca bu tesislerde birçok hizmete daha uygun fiyatlarla ulaşan öğretmenler ve diğer kullanıcılar sosyal açıdan kendilerini de geliştirme imkânına kavuşmuş olacaktır" denildi.

Bakanlık, projeyle ilgili olarak 'olası sponsorlara' broşür göndererek sponsor avına çıktı. Bakanlık tarafından gönderiler broşürde, söz konusu projenin sponsorlara faydalarının olacağı vurgulanarak, "Günümüzde kurumların büyüklüğü elde ettikleri kârla değil, yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri ile ölçülmektedir. Siz de böyle bir sosyal sorumluluk projesine sponsor olmakla diğer şirketlerin bir adım önünde olacaksınız. 'Önce Sen Öğretmenim' Projesine destek olduğunuzda yaptırdığınız öğretmenevlerinde adınızı/ markanızı yaşatabileceksiniz. Yapılan öğretmenevleri 'Sponsor/Hayırsever Adı Öğretmenevi' şeklinde isimlendirilecektir. Ayrıca öğretmenevi inşaatı için yaptığınız harcamaların tamamını Eğitime yüzde 100 Destek Projesi kapsamında gelirden gider gösterebileceksiniz" denildi.

Bakanlık, öğretmenlerin öğrencilere kaliteli ve iyi bir eğitim sunabilmeleri için moral ve motivasyonlarının yüksek olması bunun için de onlara mesleki ve sosyal açıdan kendilerini geliştirebilecekleri ortamlar sunulması gerektiğine dikkat çekti. Proje gerekçesinde, "Öğretmenlerimize hizmet vermek amacıyla kurulmuş öğretmenevlerimiz, bu misyonu üstlenmiş durumdadır ancak, birçok il ve ilçemizde halen öğretmenevi bulunmadığı da unutulmamalıdır. Öğretmenlerimizin fırsat eşitliği açısından aynı imkânlara sahip olması çok önemlidir" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler