Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 83. yıldönümü

Mustafa Kemal Atatürk'ün Şapka İnkılabı nedeniyle çıktığı yurt gezisinin ikinci durağı olan Çankırı'ya gelişinin 83. yıl dönümü kutlandı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Vali Vekili Hayrettin Çiftçi, Garnizon Komutanı Albay Engin Kabadaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Yayınlanma: 23.08.2008 - 12:33
Abone Ol google-news

Törende konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, Atatürk'ün şapka inkılabını başlatmak üzere İstiklal Yolu güzergahını seçmesinin tesadüf olmadığını söyledi.  Belediye Başkanı Dinç, şapkanın bir taklit olarak değil düşüncenin sembolü olarak görülmesi gerektiğinin de altını çizerek şöyle konuştu:


"Atatürk'ün Türk milletini yükseltmek istediği muasır medeniyetin temeli hür düşüncedir. Şu anda önünde bulunduğumuz anıt Atatürk'ün ilk giydiği Panama şapkasıyla hükümet konağı önünde alınmış resminden ilhamla yapılan hür düşünceyi, istiklali sembolize eden yegane anıttır. Şapkayı bir başlık taklidi gibi değil, düşünce inkılabının sembolü olarak görmeliyiz. Çankırılılar olarak Atatürk ilke ve inkılaplarına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz."


Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 83. yıl dönümü kutlamalarının Atatürk Anıtı önündeki bölümü yaren ekibinin gösterisi ile sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler