CHP'den işsizliğe araştırma istemi...

CHP'li bazı milletvekilleri TBMM Başkanlığı'na sundukları soru önergesinde işsizliğin artış nedenleri ile işten çıkarmaların engellenmesi için alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 08:27
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ve arkadaşlarınca imzalanarak TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinde, işsizliğin artış nedenleri ile işten çıkarmaların engellenmesi için alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması istendi.

Önergede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre Şubat ayında Türkiye'deki işsizlik oranının yüzde 16.1'e yükseldiği belirtildi. Kentlerde işsizlik oranının yüzde 18'e, kırsal alanda ise yüzde 11.9'a çıktığı kaydedilen önergede, TÜİK'in açıkladığı rakamların, işsizliğin çözümsüzlüğe doğru gittiğini gösterdiği açıklandı.

İşsizliğin artmasının toplumda infial uyandırdığı, işsiz kalanların geleceğe dair umutlarını kaybettiği savunulan önergede, ''Hissedilen çaresizlik vatandaşlarımızı intihara sürüklemektedir'' denildi.

Hükümetin, işsizlik sorununun çözümü konusunda somut bir adım atmadığı öne sürülen önergede, uygun teşviklerle üretimin devamlılığı sağlanarak işten çıkarmaların engellenmesi gerektiğini belirtildi. İşten çıkarmaların önlenmesi için yapılabileceklerinin bir önce tespit edilmesi gerektiğine işaret edilen araştırma önergesinde, şunlar kaydedildi:
''İşten çıkarmanın son çare olarak görüleceği şartlar yaratılmalıdır. Genç nüfusta yaşanan işsizliğin önüne geçebilmek için özellikle gençlere dönük yeni istihdam alanları yaratılmalıdır. Toplumda hakim olan umutsuzluk ve karamsarlığın giderilmesi için ciddi adımların atılması gerekmektedir. Bunun için somut çözüm önerileri getirilmeli ve ivedilikle uygulamaya koyulmalıdır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler