Putin ders verdi...

Rusya Başbakanı Vladimir Putin küresel krizle mücadele eden dünya liderlerine örnek olacak bir davranışta bulundu. Aylardır işçilerinin maaşlarını ödemeyen işadamlarıyla biraraya gelen Putin, cebinden çıkardığı bütün şartları devlet tarafından belirlenmiş anlaşma metnini zorla imzalattı.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 12:09
Abone Ol google-news

Rusya'da Başbakan Vladimir Putin, ekonomik krizle mücadele için teşvik programı yerine işe kendi el attı.

St. Petersburg yakınlarındaki 22 bin nüfuslu Pikalova kasabasına giden Putin, krizi gerekçe gösterip işçilerine maaş ödemeyen fabrika patronlarına sert çıkıştı. Putin, patronları sert bir dille uyardı ve "Ya paralarını ödersiniz ya da fabrikalarınızı millileştiririm" dedi.

Aşırı sinirli olduğu gözlemlenen Başbakan Putin işadamlarını "Sizin bencilliğiniz ve cimriliğiniz beni buralara kadar getirdi" diyerek çevresindekileri azarladı.

Cebinden bütün şartları devlet tarafından belirlenmiş bir anlaşma metni çıkaran Putin, Rusya'nın en büyük işadamına eliyle gel işareti yaptı; kağıtla birlikte kalemini de işadamının önüne atarak "İmzala" dedi. İşadamı imzayı attı ve sorun çözüldü.

Pikalova ve çevresindeki fabrikalarda çalışan binlerce işçi, aylardır maaş alamıyordu. İşçiler, şehirlerarası yolu kapatarak eylem yapmış ve sorunu bizzat Putin'in gelerek çözmesini istemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler