"Ahmedinejad toplama kampını ziyaret etmeli"

ABD Başkanı Barack Obama, Yahudi soykırımını reddeden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın, Almanya'daki Buchenwald toplama kampını ziyaret etmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 12:55
Abone Ol google-news

Almanya'da bulunan ABD Başkanı Barack Obama, kampa yapacağı ziyaretten kısa bir süre önce NBC News programına açıklama yaptı.

Programda, kendisinin kampa yapacağı ziyaretten Ahmedinejad'ın hangi mesajı çıkarabileceği sorulan ABD Başkanı, "Kendisi de şahsen ziyaret etmeli" dedi.

Obama, "Tarihi reddeden insanlara tahammülüm yok ve soykırım tarihi, üzerinde spekülasyon yapılacak bir şey değildir" diye konuştu.

Sık sık Yahudi soykırımını reddeden açıklamalar yapan Ahmedinejad, bu hafta yaptığı bir konuşmada soykırımı yine "büyük kandırmaca" olarak nitelemişti.

Obama, babasının amcasının İkinci Dünya Savaşı sonunda Buchenwald'daki kamplardan birini kurtaran Amerikan birliğinde bulunduğunu da kaydetti.

Savaşın başlamasından hemen önce Nazi yönetimi tarafından kurulan Buchenwald toplama kampında, çoğunluğu Yahudi yaklaşık 56 bin kişi öldürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler