AKP'li Bozdağ'dan Yargıtay'a eleştiri

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, "Ekonomik büyümeye daha çok vurgu yaparak laiklik gündemden düşürülüyor" sözlerini eleştirdi.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 13:40
Abone Ol google-news

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı eleştirerek şunları söyledi: "Sayın Başsavcı'nın hukuki değerlendirmeler yapması ve hukuki düzenlemeler hakkında görüş beyan etmesi kadar doğal bir şey olamaz. Ama, hukukçuların özellikle yargı mensuplarının siyasal içerikli değerlendirme ve analizler yapması ve bir siyasi parti genel başkanı gibi konuşması herşeyden çok ve önce kendilerine ve kurumlarına zarar verir. Çünkü Siyasi değerlendirme ve analizler yapmak, yargı görevi yapanların işi değil, siyaset yapanların işidir. Yargı görevi yapanlar görevlerinde bağımsızdırlar. Anayasa, kanunlara ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatleriyle verdikleri kararlarla konuşurlar."

Savcıları darbe yapmakla suçlayan siyasilerin olduğunu ifade eden Bozdağ, "Gönül isterdi ki, Sayın Başsavcı, Cumhuriyet savcılarına ve yargıya yapılan bu haksız eleştiriler karşısında onların hakkını hukukunu savunan bir açıklama yapsaydı. Ama yapmadı" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler