"Bu yarışma çocuklara zararlı"

Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi, özel bir televizyon kanalında yayınlanan ''Bir Şarkısın Sen'' adlı programının, ''katılımcı ve izleyici çocuklar üzerinde bedensel ve ruhsal zararlara neden olacak nitelikte'' olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 18:57
Abone Ol google-news

Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, özel bir televizyon kanalında yayınlanan ''Bir Şarkısın Sen'' adlı programına katılan çocuklara sunulan geçici imkanlar, hayatlarının olağan akışının dışında bir yaşam ve giyim tarzı, aile ve çevrenin üzerlerinde yaratacağı baskı, program içeriğinin yüklediği ''başaramazsam'' psikolojisi, ''şöhret sanrısı'' gibi nedenlerle, çocukların birçok açıdan zarar görebileceği ifade edildi.
Programın, ''katılımcı ve izleyici çocuklar üzerinde bedensel ve ruhsal zararlara neden olacak nitelikte'' olduğu kaydedilen açıklamada, Çocuk Koruma Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Medeni Kanun ve Türkiye'nin onayladığı uluslararası sözleşmeler kapsamında yapılabileceklere yer verildi.

Açıklamada, başta medya olmak üzere çocukların istismara açık şekilde kullanılmalarına son verilmesi ve çocukları istismar edenler hakkında yasal işlemlerin yapılması talep edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler