Ulusal Takım yenildi

Ulusal Takım 2010 Dünya Kupası'nda oynayacağı kritik maçlar öncesinde Fransa'ya 1-0 yenildi. Maç esnasında sahaya giren bir Türk taraftar sahada yarı çıplak halde tur attı. Taraftar güvenlik görevlilerince sahadan çıkarıldı.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 19:18
Abone Ol google-news

Fransa ile Türkiye Gerland Stadı'nda karşı karşıya geliyor. Karşılaşma Fransa'nın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.


Maç notları

Milli takımın özellikle Olympique Lyon'da oynayan göçmen kökenli oyuncularının, Saint-Etienne taraftarları tarafından ıslıklanması ve ırkçı sloganlara hedef olmasına yönelik tepkiler bugün de sürdü.

Milli takımın göçmen kökenli oyuncuları Govou ve Benzema, basına yaptıkları açıklamalarda, tepkilerini sert bir biçimde dile getirdiler. Fransız oyuncular, ''Maç sonrası kötü oynarsak ıslıklanmamız normal, ancak maç öncesi ve maç sürerken ıslıklanmak hiç destek verici değil'' görüşünü dile getirdi.

Bu arada Fransız basını, Dünya Şampiyonası elemelerinde kötü sonuçlar alan Türkiye ve Fransa milli takımlarını çalıştıran teknik direktörlerin aynı sıkıntı ve endişeyi paylaştıkları yorumunu yaptı.

Yerel basın, sezon sonu milli maçları programa alması nedeniyle eleştirilen Fransız teknik adamın, dün gece saat 23.00'e dek futbolcularını serbest bıraktığını, sporcuların eşleri ve arkadaşlarıyla zaman geçirmesine izin verdiğini yazdı.

Fransa'nın 8 maçı

Fransa, daha önce bu statta 1970 yılında Norveç'i 3-1, 1994 yılında Şili'yi 3-1, 1998 yılında da Danimarka'yı 2-1 yenmişti. Kolombiya'yı 1-0 yenen Fransa, Bulgaristan ile 1992 yılında 0-0, Brezilya ile 1997 yılında 1-1 berabere kalmıştı. Fransız Milli Takımı, bu stattaki tek yenilgisini 3-1'lik skorla İspanya'ya karşı almıştı.

Fransa Futbol Federasyonu, salı günü yapılan Nijerya maçıyla bugünkü Türkiye milli maçlarının naklen yayınından dolayı TF1 televizyon kanalından 10 milyon Avro gelir elde edecek.

Fransa'nın diğer bölgelerinden gelen göçmen Türkler'in de yoğun ilgisiyle tribünler tamamıyla doldu.

PSG ve Olympique Marsilya, Erdinç'in peşinde

Lyon'un yerel gazetesi Le Progres, Paris Saint Germain ve Olympique Marsilya futbol takımlarının, Socheaux takımında top koşturan ve bu takımı bu yıl düşmekten kurtaran mili futbolcu Mevlüt Erdinç'in peşinde olduklarını yazdı.

Fransız gazetesi, Olympique Marsilya'nın, Mevlüt'ü renklerine katabilmek için 10 milyon Avro'yu gözden çıkabileceğini duyurdu.

 

FOTO GALERİ İÇİN,

http://www1.cumhuriyet.com.tr/?im=galeri&kid=288&sn=1#sd


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler