Aydın'da festival heyecanı

Aydın'ın Karacasu ilçesinde 21. Karacasu Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali başladı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende konuşan Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Mesut Kırcalı, festivalin, bölgenin tanıtımı için iyi bir fırsat olduğunu belirtti. Festival için 5.5 metre boyutunda pide de hazırlandı.

Yayınlanma: 26.08.2008 - 07:33
Abone Ol google-news

21. Karacasu Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali Aydın'ın Karcasu ilçesinde başladı. Etkinlikler kapsamında, Belediye Parkı'nda yöresel yemek, Cuma Mahallesi'nde seramik yarışması düzenlendi. Halk dansları topluluğu ve İncirliova Mehter takımının gösterileri de büyük ilgi gördü. El sanatları ve resim sergisi de açıldı.

5.5 metre uzunluğunda pide

Pidesiyle ünlü Karacasu'da festival için 5.5 metre uzunluğunda pide hazırlandı. Halil İbrahim Köse'nin yaptığı pide, davetlilere ikram edildi. Köse, ''Geçen yılki festivalde yaptığım pidenin boyu 4.39 metreydi. Bir hafta önce Aydın Valiliği'ne gönderdiğim pide de 5 metre uzunluğundaydı. Bugün de 5.5 metre boyunda pide yaptım'' dedi. Halil İbrahim Köse, hedefinin Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek büyüklükte pide yapmak olduğunu söyledi.

Festivalde ayrıca Karacasu Belediyesi tarafından yaptırılan Konuk Evi'nin açılışı yapıldı.
Belediye Başkanı Emin Mete, eski Karacasu Belediye binasını, aslını bozmadan, iç bölümlerde yapılan düzenlemelerle 11 odalı konuk evine dönüştürdüklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler