Danıştay'dan 2. durdurma

Danıştay 8. Daire, Halk Eğitim Merkezleri'nde yoksul öğrenciler için açılan seviye belirleme sınavlarına hazırlık, örgün eğitime destek gibi kursların sınırlandırılmasını öngören Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi hakkında ikinci kez yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Yayınlanma: 08.06.2009 - 07:47
Abone Ol google-news

Danıştay 8. Daire, Halk Eğitim Merkezlerinde yoksul öğrenciler için açılan seviye belirleme sınavlarına hazırlık, örgün eğitime destek, Türkçe, Matematik gibi yetiştirme kurslarının kapatılması ile ÖSS, kolejlere hazırlık, yatılılık ve bursluluk sınavlarına hazırlık gibi kursların sınırlandırılmasını öngören Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi hakkında ikinci kez yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Danıştay 8'inci Daire'nin kararında, Milli Eğitim Bakanlığı genelgesinin iptali için Eğitim İş Sendikası'nın iptal davası açtığı hatırlatıldı, Bu davayla ilgili olarak ilk aşamada Milli Eğitim Bakanlığının savunması alınıncaya kadar yürütmeyi durdurma kararı verildiği vurgulandı, bu defa ise söz konusu davanın sonuçlanmasına kadar yürütmeyi durdurma kararı alındığı ifade edildi.

 

Çok önemli bir karar

Milli Eğitim Bakanlığının genelgesinin iptali için dava açan Eğitim İş Sendikası'nın Genel Başkanı Yüksel Adıbelli ise, "Aynı konuda ikinci kez yürütmeyi durdurma kararı verilmesinden duyduğu mennuniyeti" dile getirdi, şunları kaydetti:
"Genelge öncesinde yoksul öğrencilerimiz, özel dershanelerin istediği paraların ortalama yüzde 10'u karşılığında, bazen de hiçbir ücret ödemeden Halk Eğitim Merkezi kurslarından yararlanıyordu. Bu sayede eğitimde fırsat eşitsizliğinin yarattığı olumsuzluk bir ölçüde de olsa ortadan kalkıyordu. Milli Eğitim Bakanlığının genelgesi bu durumu değiştirmeyi hedeflediği için yasal yollara başvurduk. Danıştay 8'inci Daire, önce Milli Eğitim Bakanlığının savunması gelinceye kadar yürüttmeyi durdurma kararı verdi. Daha sonra dava bitinceye kadar yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu kararı son derece önemli buluyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler