"Hükümet daha sert bir politika benimsemeli"

Türkiye Genç İşadamları Derneği, Alman Hükümeti'nin vize konusunda beklenen adımları atmadığını, yeni kotalar belirlediğini ve bürokratik yollarla süreci uzatmaya çalıştığı belirterek, hükümetten daha sert bir politika benimsemesini beklediklerini kaydetti.

Yayınlanma: 08.06.2009 - 13:37
Abone Ol google-news

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), yaptığı açıklamada, "Sanatçılar, tır şoförleri, gemi mürettebatı ve hatta muafiyet belgeleri derken açıkça anlaşılıyor ki, Alman Hükümeti yeni bariyerler oluşturmaktadır" denildi.

AB'ye vizesiz girişin, Alman Hükümeti tarafından farklı mecralara çekilmek istendiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"AB Komisyonu gereken hassasiyeti göstermekte gecikiyor. Vize, tüm Türk vatandaşları için kalkacaktır. AB, er ya da geç bu gerçekle yüzleşecektir. Hükümetimizden bu konuda daha sert bir politika benimsemesini bekliyoruz. Vize konusunda Alman Hükümeti yeni bariyerler oluşturuyor. Kendilerine, altında imzaları bulunan Ankara Anlaşması'nı, 1973'de yürürlüğe giren Katma Protokol'ün 41. maddesini, 19 Şubat 2009 tarihinde en üst mahkemenin almış olduğu nihai kararı hatırlatır ve önce, kendi ülkelerinde uygulanan yabancılar yasası üzerinde çalışmalarını öneririz."

 

"Diğer AB ülkeleri de ses çıkartmıyor"

Bu anlaşmalara imza atan diğer AB üyesi ülkelerden de ses çıkmadığı ifade edilen açıklamada, bunun da "endişe verici" olduğu kaydedildi. Avrupa Birliği sınırları içinde serbest dolaşımın, Almanya'nın "politik oyuncağı" değil, kazanılmış ancak yıllardır görmezlikten gelinen "Yasal Hak" olduğu vurgulanan açıklamada, "Vize uluslararası hukuka aykırı ve Türk vatandaşlarına karşı bariz ayırımcılık içeren usulsüz bir uygulamadır. Tamamen kaldırılması gerekir. Türkiye'de bu konuda hassasiyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarını bu slogan altında birleşmeli" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler