İnsanlık dışı 'duvara', 'güvenlik çiti' denmesini istiyorlar

İsrail Dışişleri Bakanlığı Batı Şeria'da örülen 'duvarın', 'güvenlik çiti' olarak adlandırılmasını istedi. Konuyla ilgili uyarı alan ulusal havayolu şirketi El Al, yolcularına dağıttığı ve 'duvar' tanımının kullanıldığı haritaları toplatıp yenilerini bastırmaya başladı.

Yayınlanma: 09.06.2009 - 07:33
Abone Ol google-news

İsrail Dışişleri Bakanlığı, yolcularına dağıttığı haritalarda Batı Şeria'daki "ayrım duvarlarından" bahseden ulusal havayolu şirketi El Al'ı uyardı ve "duvar" yerine "güvenlik çiti" ifadesini kullanmasını istedi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail'in Los Angeles Başkonsolosu Yeki Dayan, ülkesine yaptığı ziyaret sırasında havayollarının dağıttığı haritalardaki "duvar" tanımını gördü.

Başkonsolos bunun üzerine havayolu şirketini uyararak, Dışişleri Bakanlığının "güvenlik çiti" tanımını benimsediğini hatırlattı.

El Al havayollarının "duvarlı" haritaları toplattığı ve "güvenlik çitli" haritalar bastırmakta olduğu belirtildi.

İsrail'in 2002 yılı ortalarında Batı Şeria'da inşa etmeye başladığı duvarları İsrailli yetkililer "güvenlik çiti" olarak adlandırıyor ve bunların, terör saldırılarının önlenmesi için gerekli olduğunu savunuyor.

İsrail'deki insan hakları örgütleri ve Filistin Yönetimi ise bunları "ayırma duvarları", "ırkçı (apartheid) duvar" ve "Berlin duvarı" olarak tanımlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler