İntihar etmek istemiş

Dört yaşındaki Beyza Çökekoğlu'nu boğarak öldürdüğü ve sobada yaktığı öne sürülen zanlının, ilk çocuğunu kaybettikten sonra iki kez intihara teşebbüs ettiği öğrenildi.

Yayınlanma: 09.06.2009 - 10:34
Abone Ol google-news

Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden edindiği bilgiye göre, 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu'nu öldürmek suçundan tutuklanan Kezban Uslu'nun hiçbir rahatsızlığı olmamasına rağmen 3 yaşındaki kızı A.U'yu sürekli doktora götürdüğü öğrenildi.

En son kızını Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götüren Uslu'nun daha önce bir çocuğunu kaybettikten sonra iki kez intihara teşebbüs ettiğini öğrenen yetkililer, hiçbir rahatsızlığı olmadığı halde sürekli doktora götürdüğü çocuğunun Uslu'dan alınması gerektiğine karar verdi.

Hastanedeki sosyal hizmetler görevlisinin girişimi üzerine Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri ailenin evinde inceleme yaptı. Çocuğun babası Mustafa Uslu'nun talebi ve yetkililerin yaptıkları inceleme sonrası, A.U, büyükbabası ve babaannesine verildi.
 

Öğrenci servisinde çalışmış

Cinayet zanlısı kadının kocası Mustafa Uslu, olayın şaşkınlığını hala üzerinden atamadığını söyledi.

Televizyonlarda eşinin yaptığı olaydan dolayı ''pişmanım'' kelimesini duyduktan sonra söylenenlerin haklılığına inanmaya başladığını belirten Uslu, ''Böyle bir olay nasıl oldu anlamıyorum. Bana sürekli Beyza'nın kaybolmasından çok üzüntü duyduğunu, bulunamadığı için bir mezarı bile olmadığını söylüyordu'' dedi.

Boşanmayı düşündüğü eşinin ilk çocukları Kader'i kaybettikten sonra iyice bunalıma girdiğini anlatan Uslu, şunları kaydetti:

''İki kez intihara teşebbüs etti. Bu durumu ben Ankara'daki hastanede yetkililere anlatınca, küçük kızımın bakımını babamlar üstlendi. Ben Kezban'ı sürekli doktora götürmek istiyordum. Ancak bana 'ben deli miyim' diyerek tepki gösteriyordu. Zaten ısrarcı olduğumda intihara teşebbüs etmek istiyordu. Beyza'nın kaybolduğu gün eşim Kezban'ın lokantadaki işine son verildi. Daha sonra öğrenci servisinde bir süre çalıştı.''

Konya'da ekmek almak için çıktığı Alavardı Mahallesi'ndeki evine dönmeyen 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu'nu katil zanlısı Kezban Uslu 33 gün sonra yakalanmış, küçük çocuğu boğarak öldürdükten sonra cesedini sobada yaktığı belirtilen Uslu tutuklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler