Bölgesel yağışlara dikkat

Hava sıcaklığı'nda önemli herhangi bir değişiklik yok. Rüzgar genellikle, yurdun kuzey ve kuzeydoğu kesimlerinde esecek; batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

Yayınlanma: 10.06.2009 - 07:17
Abone Ol google-news

Sağanak Yağış, Türkiye'nin önemli bir bölümde etkili olurken, sahil kesimlerinde hava açık geçecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların olması bekleniyor. Rüzgar genellikle, kuzey ve kuzeydoğu, zamanla güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.
 

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı az bulutlu geçecek.

Ege: Az bulutlu, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli, Muğla ve Aydın'ın doğu ilçeleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Az bulutlu, zamanla bölgenin batısı ile Doğu Akdeniz'in iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Göller Yöresi (Isparta ve Burdur) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Konya, Sivas ve Ankara'nın batı ilçeleri (Beypazarı, Nallıhan, Polatlı, Haymana, Güdül, Ayaş) ile akşam saatlerinde Ankara il merkezinin güney ve batısı kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı, Orta ve Doğu Karadeniz: Batı Karadeniz, Kıyıları ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu'nun güney ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Bartın çevrelerinde sis görülecek. Orta ve Doğu Karadeniz, Az bulutlu, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Artvin, Gümüşhane, Bayburt) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Kuzeydoğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeyi (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Muş, Tunceli ve Erzincan) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Kars çevrelerinde sis görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu geçecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler