Akman devam ediyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), kurulun CHP kontenjanından seçilen 3 üyesinin, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın üyeliğinin düşürülmesi yönünde verdiği dilekçeyi bugün öğleden sonra görüştü ve 3'e karşı 5 oyla reddetti. Oylamaya konu kendisini ilgilendirdiği için Akman katılmadı.

Yayınlanma: 10.06.2009 - 09:34
Abone Ol google-news

Toplantının ardından açıklamayı RTÜK Başkanvekili Abdülvahap Darendeli yaptı. Darendeli, özetle şunları söyledi: "3 üye arkadaşımız, verdikleri dilekçede, Zahid Akman'la ilgili bazı iddialar gündeme getirdiler. Bu iddialar, Akman'ın özel radyo ve televizyonlarda yönetici ve ortaklığı bulunduğu ve mal varlığına Deniz Feneri soruşturması kapsamında mahkeme kararıyla tedbir konulmasıydı. Dilekçe sahibi arkadaşlarımız, Akman'ın durumunun RTÜK Kanunu'nun 9'uncu maddesine aykırı olduğunu iddia ettiler ve kendisinin üyeliğinin düşürülmesi gerektiğini savundular. Dilekçe sahiplerinin talebi Üst Kurulumuzda değerlendirildi ve yapılan oylama sonunda 3'e karşı 5 oyla reddedildi."
 

Yargı denetimine açık

Darendeli, RTÜK'ün tüm kararları gibi bu kararın da yargı denetimine açık olduğunu, dilekçe sahiplerinin kararı yargıya taşıma haklarının bulunduğunu da vurguladı. Böylece Zahid Akman'ın RTÜK üyeliği sürecek. Akman, önceki gün yaptığı açıklamada, "14 Temmuz'a kadar başkanlıktan ayrılmayacağım. Bu tarihte yapılacak RTÜK Başkanlığı seçiminde ise yeniden aday olmayacağım" demişti. Akman, 14 Temmuz'da başkanlıktan ayrılmayacak ama RTÜK üyeliği ancak 2013 yılında sona erecek.

Öte yandan, RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Şaban Sevinç, RTÜK'ün Akman'la ilgili aldığı kararı yargıya götürüp götürmeme konusunu yarın Akman'ın üyeliğinin düşürülmesini isteyen diğer 2 üye arkadaşıyla birlikte değerlendirip karara bağlayacaklarını bildirdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler