Altın Koza tam hız...

Uluslararası Adana 16. Altın Koza Film Festivali’nde çok sayıda sanatçı bir araya geldi. Festivalde ulusal uzun metraj yarışması jüri başkanlığı görevini de üstlenen Nuri Bilge Ceylan ve oyuncu Özgü Namal, festival kapsamında Türk sinemasının köşe taşlarından Yılmaz Güney’i andı.

Yayınlanma: 10.06.2009 - 11:15
Abone Ol google-news

Uluslararası Adana 16. Altın Koza Film Festivali için Adana’ya gelen çok sayıda konuk sanatçı, yönetmen ve jüri üyeleri önceki gece, Hoş Geldin Yemeğinde, Altın Koza yöneticileri ve basınla bir araya geldi. Altın Koza için Adanaya gelen sanatçılar arasında Şebnem Dönmez, Ferhat Göçer, Murat Han, Derya Alabora, Başak Köklükaya, Ece Uslu, Kerem Görsev, Nilüfer Açıkalın, Filiz Akın, Aytaç Arman, Şerif Sezer, Rutkay Aziz, Nur Sürer, Menderes Samancılar, Bulut Aras, Rıza Akın, Yusuf Sezgin, Cahit Berkay, Selma Güneri, Ekrem Bora, Selda Alkor, Atilla Saral, Umut Sezgin, Yılmaz Köksal, Sırrı Süreyya Önder, Yılmaz Duru, Ahmet Selçuk İlkan, Temel Gürsu, Mustafa Üstündağ, Ahmet Mümtaz Taylan ve Ayçin İnci Taylan da vardı. Sanatçılar, akşam da Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen açılış törenine katıldı. Belediye binası önündeki lazer ve ışık gösterisiyle salona gelen sanatçılar ve konuklar önce Kerem Görsev’in piyanosuna eşlik eden vokalist Elif Çağlar Muslu’nun konserini dinledi, ardından açılış filmi olan Güney Kore-ABD yapımı, yönetmenliğini So Yong Kim’in yaptığı Ağaçsız Dağ adlı filmi izlediler. Altın Koza etkinliklerinin bugün, festival ekibinin ve sanatçıların fayton arabaları, lastik tekerli tren ve üstü açık arabalarla gezdirileceği Sevgi Korteji ve akşam Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenecek Sinema Dayanışma Gecesi ve Ferhat Göçer konseriyle devam etmesi bekleniyor.

 

‘Yılmaz Güney Ödülü yakışan bir filmin olmalı’

Uluslararası Adana 16. Altın Koza Film Festivalinde ulusal uzun metraj yarışması jüri başkanlığı görevini de üstlenen Nuri Bilge Ceylan ve oyuncu Özgü Namal, festival kapsamında Türk sinemasının köşe taşlarından Yılmaz Güney’i andı. Ceylan, Yılmaz Güney’in hem Türk hem de dünya sinemasına çok önemli şeyler kazandırdığını söyleyerek sadece politik açıdan değil, sinemasal açıdan da çok önemli işlere imza attığını belirtti ve Yılmaz Güneyle ilgili bir anekdot da anlattı: Geçenlerde bir Amerikan dergisinde, sinemanın son yıllarda parlayan ismi Inarritu’nun (Alejandro Gonzalez Inarritu) söyleşisini okuyordum. Orada Inarritu, Benim eskiden sinemayla bir alakam yoktu. Sokaklarda serseri gezen biriydim. Bir gün Yol diye bir film seyrettim ve sinema yapmaya karar verdimdiyor. Yılmaz Güney’in dünyada çok önemli bir yönetmenin üzerinde böyle bir etkisinin olduğunu görmek çok hoşuma gitti.

Festivalde Yılmaz Güney adına da ödül verildiğini anımsatan yönetmen, bu ödülün Güneyin adına yakışan bir filmin olacağını umduğunu belirtti.

Oyuncu Özgü Namal ise Yılmaz Güneyin entelektüel kişiliğine vurgu yaparak onun mirasçılarından biri olduğunu söyledi ve şunları ekledi: Yılmaz Güneyin fikirleri ve ideolojisi yaşıyor. Bizler onun mirasçısı olarak devraldığımız bayrağı taşımaya çalışıyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler