Çocukların karıştığı şiddet olayları meclis gündeminde

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Devlet Bakanı Aliye Kavaf'a, 2005-2008 yılları arasında çocukların karıştığı şiddet olaylarının sayısını sordu.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 10:33
Abone Ol google-news

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, çocuklarını şiddetten uzak tutma konusunda aileleri bilinçlendirmek için yürütülen somut çalışmalar olup olmadığını öğrenmek istedi.

Kendisini okula göndermediği ve SBS'ye girmesine izin vermediği gerekçesiyle annesini öldürdüğünü söyleyen 11 yaşındaki kız çocuğunun durumu ile çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğiliminin gündeme yeniden geldiğini bildiren Ekici, önergesinde şu sorulara yer verdi:
''Çeşitli yöntemlerle ailesine, yakınlarına ve çevresine şiddet uygulayan çocukların toplum tarafından dışlanmaması ve topluma yeniden kazandırılması için ne tür önlemler alınmaktadır? Ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte ekonomik sıkıntı içine düşmenin bu tür şiddet olaylarının artmasında ne kadar etkili olduğuna ilişkin nezdinizde yürütülen bir araştırma var mıdır?

Programın içeriğine ve izleyici yaş sınırına ilişkin yayın öncesinde verilen uyarıların, çocukları bu tür şiddet içeren programlardan uzak tutmada yetersiz olduğu görülmektedir. Bu anlamda RTÜK ile ortak bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?''

Akif Ekici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle yönelttiği soru önergesinde de Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın Denizli'de, bir tarikat tarafından verilen yemeğe katılmasına ilişkin iddiaları gündeme getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler