DSP'li Türker'den Ecevit'e cevap

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bülent Ecevit'in demokratik sol ilkeleri doğrultusunda siyaset yaptıklarını bildirdi.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 10:39
Abone Ol google-news

DSP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili'nin DSP Genel Başkanı Masum Türker'e tebrik ziyaretinden bulunduğu belirtildi.

Ziyarette bir gazetecinin, ''Rahşan Ecevit'in beraberindeki milletvekillerinin DSP'den istifa etmelerinin ardından hükümet partisine alternatif oluşumlar içinde yer alabilecekleri'' yönünde açıklamaları hatırlatarak, ''Hüsamettin Cindoruk'un kurduğu sağ bir partide bu işe devam etme düşüncelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki sorusunu Türker, şöyle yanıtladı:
''Arkadaşların düşünceleri ve Rahşan Hanım'ın bu konudaki yaklaşımı konusunda bir değerlendirme yapamam. Çünkü biz demokratik sol bir partiyiz. Ecevit'in demokratik sol ilkeleri doğrultusunda siyaset yapıyoruz.

Bizim yaklaşımımız parti olarak, iktidara alternatif yaratma birliğini, partimizin bünyesinde oluşturmak, Demokratik Sol'un kendi ilkeleri çerçevesinde gitmektir. Parlamento'ya bu şekilde bir yaklaşımla bakıyoruz. Bu konuda Rahşan Hanım'ın ya da beraber olan arkadaşların Cindoruk'la birlikteliğini değerlendirmemiz mümkün değil. Bekleyip göreceğiz. Ama biz Ecevit'in partisiyiz, Demokratik Solcu bir partiyiz.''

 

"Genel af çıkartmak istiyoruz"

Solu iktidara taşımak için başta DSP'den küstürülmüş ve ayrılmış kişiler olmak üzere tüm sol partilerden dışlanmışları, DSP'ye davet edeceklerini bildiren Türker, ''Solun gelişmesi için demokratik solcular üzerlerine düşen her şeyi yapacaktır. Partiden ayrılmış herkesin geri gelmesi için genel af çıkartmak istiyoruz. Solda olan herkese kapımız açık'' dedi.

Türker, partiye geri dönüşleri sağlamak için Parti Meclisi ve ilgili kurullarda ''genel af'' konusunu görüşeceklerini ifade ederek, yapılacak değerlendirmelerin ardından konuya ilişkin açıklama yapacaklarını söyledi.

Masum Türker, bir soru üzerine de Rahşan Ecevit'in istifasının ardından, sadece 3 milletvekilinin partiden ayrıldığını, parti örgütlerinde ayrılmaların söz konusu olmadığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler